Επιχειρηματίας από την Κρήτη κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα εκβιασμού από υπαλλήλους του υπουργείου Ανάπτυξης με αποτέλεσμα να συλληφθούν δύο άτομα.

Οι υπάλληλοι είχαν ζητήσει ποσό 80.000 ευρώ από τον επιχειρηματία , ιδιοκτήτη ξενοδοχείου, προκειμένου να δώσουν το πράσινο φως για να πάρει επιδότηση σχεδόν 3 εκατομμυρίων ευρώ. Η υπόθεση, αφορά πρόγραμμα ανάπτυξης για ξενοδοχειακή μονάδα στην Κρήτη.

Από τις 15.30 το μεσημέρι αστυνομικοί έχουν αποκλείσει τον δεύτερο όροφο των γραφείων του υπουργείου Ανάπτυξης, ερευνώντας εξονυχιστικά φακέλους που αφορούν την υπόθεση.

Η Α. Διαμαντοπούλου για την υπόθεση

Νωρίτερα το μεσημέρι, η Υπουργός Ανάπτυξης,  Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Άννα Διαμαντοπούλου με αφορμή την υπόθεση διαφθοράς που αποκαλύφτηκε από την καταγγελία του κρητικού επιχειρηματία έκανε την ακόλουθη δήλωση:

\”Ή θα τσακίσουμε τη διαφθορά ή η διαφθορά θα τσακίζει τη χώρα.

Οι νέοι επιτελείς της Γενικής Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων έχουν σαφή εντολή και σχέδιο: «Επιχείρηση Φως». Κάθε υποψία, κάθε καταγγελία, κάθε καθυστέρηση ελέγχεται και οδηγείται με κάθε τρόπο σε κάθαρση.

Τους συγχαίρω για τα άμεσα αποτελέσματα και το καθαρό μήνυμα: Η έντιμη διοίκηση δεν σταματά ποτέ, δείχνοντας μηδενική ανοχή στο έγκλημα καταλήστευσης του δημοσίου χρήματος\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook