Νέο, αυστηρό μήνυμα προς την Ελλάδα στέλνει, μόλις μια ανάσα πριν την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, W. Schaeuble. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει στην Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχουν ήδη συμφωνηθεί, διαφορετικά θα υπάρξουν συνέπειες…

\”Εάν οι Έλληνες πολίτες εκλέξουν μια πλειοψηφία η οποία δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις, τότε θα πρέπει να δεχτεί και τις συνέπειες\”, τόνισε ο Γερμανός αξιωματούχος.

\”Η παραμονή μιας χώρας στην ΕΕ αφορά μια εθελοντική απόφαση\”, προειδοποίησε παράλληλα, απειλώντας επί της ουσίας τη χώρα μας με έξοδο από το ευρώ, αν η κάλπη δεν αποδώσει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, Γερμανοί αξιωματούχοι διεμήνυαν πως το Βερολίνο επιθυμεί μια σταθερή και λειτουργική κυβέρνηση στην Ελλάδα.

Κατά τον Schaueble, το εκλογικό αποτέλεσμα σε Ελλάδα, αλλά και Γαλλία, δεν θα μεταβάλλει τις οικονομικές πολιτικές που ακολουθεί το Βερολίνο.

Στη νέα παρέμβασή του ο Γερμανός αξιωματούχος επανέλαβε την ανάγκη εφαρμογής των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη, ενώ αναφερόμενος στην Ισπανία, επανέλαβε την πάγια θέση της Γερμανίας πως δεν δύνανται οι ισπανικές τράπεζες να αντλήσουν κεφάλαια απευθείας από τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης (ESM).

bankingews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook