Το εκλογικό αποτέλεσμα και η ανατροπή των συσχετισμών προκάλει όπως άλλωστε είναι αναμενόμενο «σφαγή» κορυφαίων στελεχών. Το ΠΑΣΟΚ υπο-εκπροσωπείται πλέον στα μεγάλα αστικά κέντρα, ενώ η ΝΔ διασώζεται λόγω του εκλογικού νόμου και το μπόνους των 50 έδρων.

Στην Α\’ Αθηνών η ΝΔ βγάζει οκτώ βουλευτές. Προηγούνται οι Δ.Αβραμόπουλος και Όλγα Κεφαλογιάννη και ακολουθούν ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Προκόπης Παυλόπουλος, Φωτεινή Πιπιλή, Ανδρέας Ψυχάρης, Νότης Μηταράκης και Βασίλης Κικίλιας.

Το ΠΑΣΟΚ κρατά μία μόνο έδρα και προηγείται ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Από τη ΔΗΜΑΡ προηγείται ο Γ.Πανούσης.

Στη Β\’ Αθηνών από το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Βουλής κορυφαία στελέχη όπως ο Μίμης Ανδρουλάκης, Α.Δρέττα, Απ.Κακλαμάνης, Μ.Αποστολάκη,  Μ.Ξενογιαννακοπούλου, Χρ.Πρωτόπαπας και Γ.Ραγκούσης.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ο Ανδρέας Λοβέρδος προηγείται, ενώ ψηλά είναι και ο Δ.Ρέππας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Π.Ευθυμίου.

Από τη ΔΗΜΑΡ προηγείται ο Γρηγόρης Ψαριανός.

Στο Υπόλοιπο Αττικής Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Εύη Χριστοφιλοπούλου προηγούνται από το ΠΑΣΟΚ.

Στην Α\’ Θεσσαλονίκης από το ΠΑΣΟΚ μάχη δίνουν οι Γ.Μαγκριώτης, Ε.Καϊλή και Χρύσα Αράπογλου, ωστόσο, αν κρατήσει την έδρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν θα εκλεγεί κανείς.

Στον ΣΥΡΙΖΑ προηγούνται οι Τ.Κουράκης, Δ.Χαραλαμπίδου, Γ.Αμανατίδης και Γ.Θεοδωρόπουλος.

Στη ΔΗΜΑΡ προηγείται η Ασημίνα Ξηροτύρη.

Στη Β\’ Θεσσαλονίκης οι έδρες μοιράζονται μεταξύ όλων των κομμάτων που μπαίνουν στο Κοινοβούλιο. Από τη ΝΔ προηγείται ο Θ.Καράογλου και ακολουθεί ο Σ.Αναστασιάδης. Στον ΣΥΡΙΖΑ προηγείται  Ε.Αμμανατίδου. Στο ΠΑΣΟΚ μάχη δίνουν ο Γ.Αρβανιτίδης και Χάρης Τσιόκας. Στο ΚΚΕ μπροστά η ηθοποιός Ελένη Γερασιμίδου, στους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Απ.Χαρουπάκης και στη ΔΗΜΑΡ η Κ.Μάρκου.

Μόλις μία έδρα λαμβάνει το ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα, την οποία καταλαμβάνει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, χωρίς σταυρό.

Χωρίς έδρα μένει το ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα, όπου ήταν υποψήφια η Άντζελα Γκερέκου, στην Καστοριά όπου επί χρόνια εκλέγονταν ο πρόεδρος της απερχόμενης Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, στην Κορινθία με τον Πάνο Μπεγλίτη και στην Λέσβο με τον Νίκο Σηφουνάκη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook