Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει το πρόγραμμά της, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και τα νέα μέτρα των 11 δισ. ευρώ τον Ιούνιο, ξεκαθάρισαν αξιωματούχοι από την ΕΕ και το ΔΝΤ, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, αφήνοντας περιορισμένα περιθώρια για την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου.

«Το πρόγραμμα είναι ο μοναδικός δρόμος μπροστά για την Ελλάδα», είπε στο Dow Jones Newswires Ευρωπαίος αξιωματούχος. Και πρόσθεσε ότι η όποια επαναδιαπραγμάτευση των στόχων θα είναι «πολύ, πολύ περιορισμένη, μέσα σε αυστηρά πλαίσια».

Το ΔΝΤ, από την πλευρά του, δηλώνει ότι το κλιμάκιό του θα επιστρέψει στην Αθήνα μόνο εάν η νέα κυβέρνηση είναι έτοιμη να οριστικοποιήσει τα νέα μέτρα που έχουν ήδη συμφωνηθεί.

Αξιωματούχος είπε στο πρακτορείο ότι οι ξένοι πιστωτές είναι διατεθειμένοι να περιμένουν για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης στην Αθήνα, όμως, δεν υπάρχει καμία σκέψη για απόκλιση από τα όσα συμφωνήθηκαν με την προηγούμενη κυβέρνηση.

«Εάν δεν υπάρξει συμφωνία για τα νέα μέτρα, οι πληρωμές προς την Ελλάδα θα ανασταλούν έως ότου υπάρχει ικανοποιητική κατανόηση», είπε.

Όμως, πρόσθεσε ότι το ΔΝΤ είναι έτοιμο να συζητήσει την αναβολή των στόχων της Ελλάδας για το έλλειμμα κατά ένα χρόνο, κάτι που, ωστόσο, η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση είχε απορρίψει.

isotimia.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook