Σφαίρες αγνώστων που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα δέχθηκε στο γόνατο ο 59χρονος Ρομπέρτο Αντινόλφι, διευθυντής της εταιρείας παραγωγής ενέργειας Ansaldo Nucleare, θυγατρικής του κολοσσού αεροδιαστημικής και αμυντικής βιομηχανίας Finmeccanica. Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου μετά την επίθεση που διαφαίνεται πως δεν είχε στόχο τη δολοφονία του.

Οι πρώτες εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής «δείχνουν» τον αναρχικό χώρο, αλλά δεν αποκλείονται άλλα κίνητρα.

Δύο άτομα που επέβαιναν σε σκούτερ πλησίασαν και πυροβόλησαν τρεις φορές τον 53χρονο Ρομπέρτο Αντινόλφι στο πόδι την ώρα που έφευγε από την κατοικία του στην οδό Μοντέλο της Γένοβας μαζί με τον 20χρονο γιο του. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση σε βάρος του Ρομπέρτο Αντινόλφι, επικεφαλής της Ansaldo Nucleare, που κατασκευάζει πυρηνικούς αντιδραστήρες τρίτης γενιάς.

Οι δράστες χρησιμοποίησαν ημιαυτόματο πιστόλι ανατολικο-ευρωπαϊκής κατασκευής σύμφωνα με πληροφορίες της ιταλικής Repubblica, ενώ το σκούτερ τους εντοπίστηκε από την αστυνομία το μεσημέρι, λίγες ώρες μετά την πρωινή επίθεση.

Το αναρχικό κίνημα έχει ισχυρή παρουσία στη Γένοβα και σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa οι Αρχές έχουν βάλει στο μικροσκόπιο πρόσφατες ανακοινώσεις από ορισμένες αναρχικές οργανώσεις στο Διαδίκτυο που καλούν σε «στροφή προς νέα φάση ένοπλης δράσης».

Οι έρευνα καταδεικνύει ότι εκείνοι που πυροβόλησαν τον Αντινόλφι δεν ήθελαν να τον σκοτώσουν, αλλά να τον τραυματίσουν. Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής αναφέρουν πως τα στοιχεία παραπέμπουν σε «επαναστατικού τύπου» επίθεση, αλλά όπως σημειώνει η ιταλική Stampa ξεκαθαρίζουν ότι δεν αποκλείεται κανένα ενδεχόμενο, περιλαμβανομένων προσωπικών κινήτρων.

Ο επικεφαλής της Εισαγγελίας της Γένοβας Μικέλε ντι Λέτσε απέφυγε να κάνει κάποιο σχόλιο, αρκούμενος να δηλώσει: «μένει ακόμη να ενημερωθούμε, αυτή τη στιγμή διεξάγονται οι πρώτες έρευνες».

Ο επικεφαλής της μητρικής εταιρείας Finmeccanica, Αλεσάντρο Πάνσα, μίλησε για ένα εξαιρετικά ανησυχητικό περιστατικό, επισημαίνοντας ότι «εάν η επίθεση συνδέεται με πολιτική ή κοινωνική διαμάχη αυτό θα ήταν πολύ σοβαρό, κάτι που δεν έχει δει η Ιταλία για χρόνια και αποτέλεσμα ενός εξαιρετικά περίπλοκου κλίματος και μίας δύσκολης κατάστασης στο βιομηχανικό τομέα».

«Είναι σημαντικό να χαμηλώσουμε τους τόνους και να απομονώσουμε τους υπερμάχους του μίσους. Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα επεισόδιο πολύ σοβαρό και δεν πρέπει να υποτιμηθεί εν μέσω της οικονομικής κρίσης» δήλωσε ο υπουργός αρμόδιος για τη Συνεργασία και Ενοποίηση Αντρέα Ρικάρντι.

Η Ιταλία υπουργός Εργασίας Έλσα Φορνέρο δεν σχολίασε το περιστατικό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook