Σε ένα «κάστρο» της Δεξιάς, τη Λακωνία, οι φετινές εκλογές μας επεφύλασσαν μια μεγάλη έκπληξη, αφού εκλέχθηκε βουλευτής ο Σταύρος Αραχωβίτης, ο οποίος κατέβηκε για πρώτη φορά στις βουλευτικές εκλογές με τον συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας ακόμη πιο ισχυρή τη δυναμική των νέων ανθρώπων στη Βουλή.

Ο 40χρονος Σταύρος Αραχωβίτης ασχολείται με τα κοινά εδώ και πολλά χρόνια, όμως, αυτή τη φορά, όπως και τόσοι άλλοι νέοι, αποφάσισε να διαδραματίσει έναν πιο δυναμικό ρόλο στο χώρο της πολιτικής. Το protothema.gr επικοινώνησε με τον νεοεκλεγέντα βουλευτή, ο οποίος δε μπορούσε να κρύψει τη χαρά του, αλλά και την έκπληξή του για αυτό το αποτέλεσμα.

«Αυτό που έγινε στο νομό Λακωνίας, αυτή την ανατροπή δε μπορεί να πει κανείς ότι την είχε φανταστεί. Ναι, μεν υπήρχε ένα γενικότερο κλίμα, νιώσαμε ότι ο κόσμος ήθελε την αλλαγή, αλλά, τουλάχιστον στο νομό δεν περιμέναμε ότι θα έχουμε τόσο καλά αποτελέσματα».

Μεγάλωσε σε μια οικογένεια με αρκετές οικονομικές δυσκολίες, όμως τα βιβλία δε θα λείψουν ποτέ από το σπίτι τους, εκεί ο μικρός Σταύρος θα βρει το δρόμο του και με αγάπη για τα γράμματα, αλλά και τον τόπο του, θα μπει στη Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Τμήμα Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής, την πρώτη και μοναδική του επιλογή στο μηχανογραφικό δελτίο.

Όταν τελειώσει με τις σπουδές του, δε θα μείνει στην Αθήνα, αλλά θα γυρίσει πίσω στον τόπο που αγαπούσε με σκοπό να προσφέρει στα κοινά. Έτσι, θα γίνει αντιπρόσωπος στην ΕΑΣ Λακωνίας από το 2002 και αντιπρόσωπος στην ΚΕΣΠΥ από το 2008, ενώ το 2009 θα εκλεγεί πρόεδρος του Συλλόγου Γεωπόνων Νομού Λακωνίας, θέση όπου διατήρησε έως και σήμερα. Εκτός, όμως, από τα παραπάνω είναι και ένας καλός και στοργικός πατέρας, είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά. Ως εκ τούτου, έχει διατελέσει πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στο 7ο Δημοτικό Σχολείο και στο 11ο Νηπιαγωγείο Σπάρτης, ενώ τώρα είναι αντιπρόεδρος στο Σύλλογο. Γιατί ασχολήθηκε, όμως, με την πολιτική;

«Το βασικό κίνητρό μου να ασχοληθώ με την πολιτική ήταν ότι σε αυτή την κρίσιμη πορεία που βρίσκεται η χώρα να μπορέσω να προσφέρω σε αυτό τον τόπο ό,τι μπορώ», δηλώνει χαρακτηριστικά στο protothema.gr και όπως ό ίδιος σημειώνει ήταν ένας στόχος που προέκυψε στην πορεία της ζωής του, καθώς το όνειρο να ασχοληθεί με την αγροτική ζωή ήταν το μόνο που είχε από μικρός και τα κατάφερε.

Αναφορικά με την έκπληξη της εκλογής ΣΥΡΙΖΑ στο νομό, ο κ. Αραχωβίτης σημειώνει: «Στόχος μας για τη Λακωνία είναι να αγκαλιάσουμε τον κόσμο που μας ψήφισε και αυτή τους την ελπίδα να την κάνουμε βεβαιότητα. Θέλουμε να κρατήσουμε με το μέρος μας όλο αυτόν τον κόσμο».

Σχετικά, τέλος, με τα σενάρια επαναληπτικών εκλογών, ο βουλευτής του νομού Λακωνίας, σχολιάζει πως «Είναι ένα πολύ πιθανό σενάριο. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Αναμένουμε να δούμε τις εξελίξεις. Είναι πολύ νωρίς να προδικάσουμε το αποτέλεσμα».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook