Ανενόχλητοι συνεχίζουν να ζωγραφίζουν graffiti πάνω σε μνημεία της παλιάς πόλης άγνωστοι οι οποίοι μάλιστα δεν διστάζουν να ανεβαίνουν στους τρούλους κάτι που συνεπάγεται και κίνδυνο αλλά και άνεση χρόνου και δράσης.

Έτσι μετά το περιστατικό με το graffiti πάνω στον τρούλο του μνημείου του τζαμιού στο κέντρο του Ενετικού λιμένα των Χανίων οι βάνδαλοι χτύπησαν πάλι ζωγραφίζοντας τον τρούλο ενός από τα Νεώρια του Μόρο, όπως δείχνει η φωτο του Flashnews.gr.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο προϊστάμενος της 28ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κ.Μιχάλης Ανδριανάκης «λυπάμαι που κάποιοι ανεγκέφαλοι , κάποιοι προφανώς χωρίς παιδεία και χωρίς να έχουν συγκεκριμένο λόγο, καταστρέφουν με αυτό τον τρόπο τα μνημεία, τα αλλοιώνουν και προκαλούν για κάτι που κανείς δεν μπορεί να καταλάβει».

Όπως τονίζει ο κ.Ανδριανάκης η ζωγραφική πάνω στα μνημεία και ειδικά στην παλιά πόλη αποτελεί εκτός από ασέβεια και δυσφήμηση.

«Δεν νομίζω ότι θα τα δει κάποιος και θα πει τι ωραία που γράφουν πάνω στον τρούλο του τζαμιού στο κέντρο του λιμανιού ή πάνω στα Νεώρια» επισημαίνει ο προϊστάμενος της 28ης ΕΒΑ αφήνοντας και αιχμές για το αν υπάρχει κάποια φύλαξη στο λιμάνι καθώς όπως είπε «έχω την γνώμη ότι πρέπει να υπάρχει μια φύλαξη έστω στοιχειώδης γιατί αυτά υποθέτω ότι θέλουν αρκετή ώρα για να γίνουν»

Να σημειωθεί πως για να καθαριστούν τα μνημεία από τα γκράφιτι εκτός της δυσκολίας που υπάρχει , απαιτείται και η χρήση χημικών ουσιών που βλάπτουν τα μνημεία. 
Ναπολέων Σαραντίδης 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook