«Πήρε μήνες στους οικονομολόγους, διεθνώς, μέχρι να οργανώσουν ένα σχέδιο διάσωσης αποδεκτό από την ελληνική πλευρά. Όμως, για τους ψηφοφόρους ήταν ζήτημα μόνο 12 ωρών να του επιφέρουν σοβαρό πλήγμα, θέτοντας, και πάλι, την Ελλάδα στον κίνδυνο εξόδου από την ευρωζώνη, μια και καλή», αναφέρει άρθρο της γνωστής αμερικανικής εφημερίδας Washington Post, στην ηλεκτρονική έκδοσή της.

 Ο θυμός των Ελλήνων ψηφοφόρων, που έδειξαν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, την αντιμνημονιακή επιλογή τους, δεν θα μπορούσε να έχει παραλειφθεί. Επίσης, δεν θα μπορούσε να παραλειφθεί το παρόν ελληνικό αδιέξοδο και η παραδοχή του Αντώνη Σαμαρά πως δεν κατάφερε να συγκροτήσει κυβέρνηση συνασπισμού, με μόνη ελπίδα, πια, το ό,τι καταφέρει ο Αλέξης Τσίπρας και η αριστερή πτέρυγα.

 Βέβαια, η στάση των Ευρωπαίων ηγετών ουδόλως άλλαξε, αντιθέτως, η στάση τους υποδηλώνει πλήρη ετοιμότητα για ευθεία –και τελική;- αντιπαράθεση με την Ελλάδα, στο άμεσο μέλλον και εάν αυτό κριθεί απαραίτητο. Πράγμα που, εύκολα, θα μπορούσε να προκαλέσει αστάθεια και εντάσεις και εκτός ελληνικών συνόρων.

 Στο άρθρο αναφέρεται χαρακτηριστικά πως, πιθανή έξοδος της χώρας από τη ζώνη του ευρώ θα προκαλούσε πανικό σε Ισπανία και Ιταλία «που θα καταλάβαιναν πως το να ανήκει μία χώρα στη νομισματική ένωση δεν είναι απαραίτητα, μόνιμο προνόμιο».

 Όσο για την αντιπαράθεση μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, θα μπορούσε να έρθει και τον επόμενο μήνα, τονίζει η Washington Post, μια και, δεσμεύσεις όπως οι περικοπές στην Υγεία είχε υπολογιστεί ότι θα ολοκληρωθούν έως τις 30 Ιουνίου 2012. «Σήμερα, οι προσυμφωνηθείσες προθεσμίες μοιάζει αδύνατο να ισχύσουν, από τη στιγμή που η χώρα παλεύει να αναδείξει τη νέα ηγεσία της…».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook