Mετά από προσπάθειες αλλά και την κατάθεση πλήρους φακέλου υπεγράφη από τον Ειδικό Γραμματέα για την Ανταγωνιστικότητα του Υπουργείου Ανάπτυξης η πράξη ένταξης του έργου,
«Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου στον Κοινόχρηστο χώρο του Προμαχώνα Σαμπιονάρα¨, με προϋπολογισμό 835.000 €».
Πρόκειται για εξαιρετικά σημαντικό έργο με το οποίο αναδεικνύεται και αξιοποιείται η Ενετική Πύλη Σαμπιονάρα (Οδός Δουκός Μποφόρ), αλλά και ο κοινόχρηστος χώρος επάνω στον ομώνυμο Προμαχώνα. 
Η ολοκλήρωση του έργου αυτού θα επιτρέψει την σύνδεση του χώρου του λιμανιού με την πόλη, και θα οδηγεί τους δημότες και τους επισκέπτες στο Αρχαιολογικό Μουσείο και την Πλατεία Ελευθερίας, αλλά και αντίστροφα.
Ήδη μετά από τις πρώτες εργασίες κατεδάφισης των κτιρίων που υπήρχαν, αποκαλύφθηκε το εσωτερικό μέτωπο της πύλης προς την πόλη και η θολοσκεπή στοά με το καλντερίμι που βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση, καθιστώντας εφικτή την ολοκλήρωση ανάδειξής της όπως και την αξιοποίηση του κοινόχρηστου χώρου πάνω από αυτήν. 
 Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης τόνισε ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι και παραμένουν οι πολιτιστικές παρεμβάσεις, με την ανάδειξη ενός ακόμα σημαντικού μνημείου στην είσοδο της πόλης από την θάλασσα. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook