Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 8 Μαΐου 2012, το πρωί, στην Αίθουσα Τύπου του Δημοτικού Καταστήματος Χανίων, παρουσία του Δημάρχου, Μανώλη Σκουλάκη, προκειμένου να εξεταστεί η πρόοδος των εργασιών από πλευράς Δήμου Χανίων αναφορικά με την ανάδειξη των ενετικών οχυρώσεων στην Ανατολική και Δυτική Τάφρο και την κατασκευή του νέου Θεάτρου στην Ανατολική Τάφρο.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκε η πορεία μελετών, που περιλαμβάνονται στις Προγραμματικές Συμβάσεις, που έχουν υπογραφεί μεταξύ Δήμου Χανίων, Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Υπουργείου Πολιτισμού και Ταμείου Διαχείρισης Πιστώσεων για την Εκτέλεση Αρχαιολογικών Έργων (Τ.Δ.Π.Ε.Α.Ε.).

Ειδικότερα, αναφορικά με τα έργα ανάδειξης των Ενετικών Οχυρώσεων εξετάστηκε η πρόοδος των παρεμβάσεων, που υλοποιούνται στην περιοχή των Τάφρων από το Γραφείο Ανάδειξης Οχυρώσεων Κρήτης σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων και οι οποίες στόχο έχουν τόσο την αποκατάσταση της φυσιογνωμίας της περιοχής, όσο και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της.

Παράλληλα, συζητήθηκε η εξέλιξη του έργου κατασκευής του νέου υπαίθριου θεάτρου, που χρηματοδοτεί ο Δήμος Χανίων στην Ανατολική Τάφρο, στη θέση της παλιάς σιδηροκατασκευής που υπήρχε στο συγκεκριμένο σημείο.

Όπως διαπιστώθηκε από τους εμπλεκόμενους φορείς οι εργασίες προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς και εντός χρονοδιαγράμματος. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκε η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του θεάτρου, η καθαριότητα και ο εξωραϊσμός του, παρεμβάσεις, που κρίνονται απαραίτητες για τη βέλτιστη λειτουργία του.

Τέλος, στο πλαίσιο της σύσκεψης εξετάστηκαν οι μελέτες: -κατασκευή γέφυρας στο νότιο – δυτικό τμήμα της Δυτικής Τάφρου των Ενετικών Οχυρώσεων, -ανάπλαση και ανάδειξη του χώρου της πισίνας του πρώην ξενοδοχείου ΞΕΝΙΑ, αποκατάσταση των κτιριακών του εγκαταστάσεων και ενοποίηση του με την Πλατεία Τάλω και τη Δυτική Τάφρο, καθώς και -η ανάπλαση του νότιου τμήματος του δυτικού αναχώματος των Ενετικών Οχυρώσεων, με τη λειτουργία του ως χώρου οργανωμένου κοινόχρηστου χώρου.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής Ανάδειξης Οχυρώσεων Κρήτης, Μιχάλης Ανδριανάκης, ο εκπρόσωπος της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, Θανάσης Πάλλας, εκπρόσωποι της 28ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων (Ε.Β.Α.), ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ., Μιχάλης Αεράκης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων, Γαβριήλ Κουρής, οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι Χανίων, Νικόλαος Ξυνίδης, Μανούσος Λιονάκης, Μανώλης Κεμεσίδης, Δημήτρης Λειψάκης, ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, Νικόλαος Βλαζάκης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.

Σημειώνεται ότι η δημοτική αρχή των Χανίων έχει επανειλημμένως χαρακτηρίσει την Παλιά Πόλη και το Ενετικό Λιμάνι ως «ατμομηχανή» του Νομού, θέτοντας στις προτεραιότητες της τόσο τον προγραμματισμό νέων έργων στην ευρύτερη περιοχή όσο και τη σωστή εκτέλεση όσων βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook