Τον Γιάννη Δραγασάκη, τον άνθρωπο δηλαδή που βρίσκεται πίσω από τον Αλέξη Τσίπρα ή τον Νίκο Κωνσταντόπουλο σκέφτεται να προτείνει για πρωθυπουργό μιας «κυβέρνησης ευρωπαϊκών δυνάμεων» ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνάντηση που θα έχει σήμερα με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Ευ. Βενιζέλος, παρά τις αντιρρήσεις που υπάρχουν στο εσωτερικό του κόμματός του από στελέχη όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης που τάσσονται υπέρ της συγκρότησης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με τον Αντώνη Σαμαρά, επιμένει ότι η καλύτερη στρατηγική είναι «να εκτεθεί ο Τσίπρας». Κατά πολλούς, πάντως, μετά τη χθεσινή μετωπική σύγκρουση που επέλεξε ο Αντώνης Σαμαράς με τον Αλέξη Τσίπρα, τα περιθώρια της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ να διευκολύνει «κυβέρνηση Τσίπρα» ώστε να την εκθέσει, έχουν αρχίσει να στενεύουν επικίνδυνα.

Τέλος η ηγετική ομάδα

Οι πληροφορίες, πάντως, επιμένουν πως η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, αυτή που ο Ευ. Βενιζέλος ονόμασε «Γραμματεία του Εκλογικού Αγώνα» ουσιαστικά καταργείται, καθώς πολλά μέλη της, εκ των λεγομένων «πρωτοκλασάτων», δεν εκλέχθηκαν ούτε καν βουλευτές. Ούτως ή άλλως, μετά τις νέες εκλογές που όλα δείχνουν ότι έρχονται, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει σε ριζική ανανέωση της ηγετικής ομάδας, με νέα στελέχη όπως ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, αλλά και στελέχη της «μεσαίας γενιάς», όπως ο Γιάννης Μανιάτης, ο Κώστας Καρτάλης κ.α.

Παράλληλα, σκοπεύει να προχωρήσει σε μεγάλες αλλαγές στο επιτελείο του, κυρίως απαλλασσόμενος από παλαιότερους συνεργάτες του, στους οποίους φορτώνει και κάποια από τα λάθη του εκλογικού αγώνα. Λάθη, πάντως, που δεν θα άλλαζαν ουσιαστικά το εκλογικό αποτέλεσμα, αφού το ΠΑΣΟΚ θα πλήρωνε τη διακυβέρνησή του.

Ιδρυτική πράξη επανίδρυσης

Ο Ευ. Βενιζέλος, μάλιστα, είτε βοηθηθεί είτε όχι από τον εκλογικό αγώνα, είναι αποφασισμένος να προχωρήσει άμεσα σε «ιδρυτική πράξη επανίδρυσης του ΠΑΣΟΚ».

real.gr