Το μεσημέρι της Τετάρτης συναντήθηκαν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος και στελέχη, όπως οι Απ.Κακλαμάνης, Ανδρ.Λοβέρδος, Πάρ. Κουκουλόπουλος και Κ.Σκανδαλίδης.

Μεταξύ άλλων, αναμένεται να καθοριστεί και η στάση του κ.Βενιζέλου όταν θα κληθεί να παραλάβει την διερευνητική εντολή, αν κληθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αύριο Πέμπτη, συνεδριάζει στις 12.00 η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ στην αίθουσα Γερουσίας, στη Βουλή.

Επίσης, την Παρασκευή, υπό την προεδρία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, θα συνεδριάσει, στις 9.30 το πρωί, το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος στην Ιπποκράτους.

Αιτήματα για συνέδριο και βολές κατά «γελοίων»


Τακτικό συνέδριο, στο οποίο θα τεθεί και το θέμα της ηγεσίας, αλλά και της ύπαρξης του ΠΑΣΟΚ, ζήτησε ο Θόδωρος Πάγκαλος. Με δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό «Αθήνα 9.84» σχολίασε απαξιωτικά τα περί ψήφου ανοχής του ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Όποιος το είπε, ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να δώσει ψήφο ανοχής, είναι γελοίος».

Αναφερόμενος στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο Θόδωρος Πάγκαλος είπε χαρακτηριστικά: «Είναι τερατωδώς γελοίο και αντισυνταγματικό, να συμπεριφέρεται ως πρωθυπουργός. Θέλει να καπηλευθεί με τρόπο γελοίο τη διερευνητική εντολή. Δεν έπρεπε καν να τη δεχθεί».

Επίσης, άμεση διεξαγωγή συνεδρίου, «για να κάνουμε μια νέα αρχή, αντίστοιχη αυτής του 1974», ζητά, με σημερινή ανακοίνωσή της, η «Αριστερή Πρωτοβουλία» του ΠΑΣΟΚ.

«Απαιτείται εδώ και τώρα διεξαγωγή Συνεδρίου για να κάνουμε μια νέα αρχή, αντίστοιχη αυτής του 1974, για να αποκτήσει ο λαός τον γνήσιο εκφραστή του και η χώρα μας προοπτική», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της «Αριστερής Πρωτοβουλίας».

Εν τω μεταξύ, το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Ζερβάκη, απέστειλε επιστολή προς τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, με την οποία ζητά την άμεση σύγκληση του οργάνου για να εκτιμήσει το αποτέλεσμα των εκλογών και να προχωρήσει στην ανασύνθεση των οργάνων του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή- όπως αναφέρει στην επιστολή της η κ. Ζερβάκη- προέδρου, γραμματέα, μελών Πολιτικού Συμβουλίου και μελών της Επιτροπής Καταστατικού και Πιστοποίησης.

Βολές και από Κακλαμάνη


Για κατάχρηση της διερευνητικής εντολής που έλαβε, επικρίνει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης, καλώντας τον να την καταθέσει άμεσα αν δεν επιθυμεί να σχηματίσει κυβέρνηση.

Επικαλούμενος το άρθρο 37 παράγραφος 2 του Συντάγματος, ο κ. Κακλαμάνης επιρρίπτει στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, επικοινωνιακή και μικροκομματική τακτική ενόψει νέων εκλογών, τις οποίες «επιθυμεί να επιβάλει αδιαφορώντας για τις συνέπειες σε βάρος του λαού της χώρας».

«Ο κ. Τσίπρας εξαντλείται σε δηλώσεις και δημόσιες αντιπαραθέσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων που πρόκειται να συναντήσει, περιφέρει την εντολή σε άσχετες, με το σκοπό της, συναντήσεις με κόμματα, κοινωνικούς φορείς και πρόσωπα που δεν εκπροσωπούνται στη Βουλή», τονίζει, μεταξύ άλλων, ο κ. Κακλαμάνης.

Λοβέρδος: Πολύ μικρά τα περιθώρια


"Η πολιτική εκκρεμότητα δεν μπορεί να συνεχίζεται επί πολύ" τόνισε ο απερχόμενος υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο, επισημαίνοντας κινδύνους από την παράταση της κυβερνητικής εκκρεμμότητας.

"Τα περιθώρια που έχουμε προκειμένου να λάβουμε τις αναγκαίες αποφάσεις, είναι πολύ μικρά, αφού οφείλουμε να σεβαστούμε τα λεγόμενα υπηρεσιακά μας πλαίσια" είπε ο κ. Λοβέρδος αναφερόμενος στα επείγοντα ζητήματα του τομέα ευθύνης του και υπογραμμίζοντας την ανάγκη να μην υπάρξει "χαλάρωση της διοικητικής και της πολιτικής εποπτείας στα δημοσιονομικά μεγέθη, αλλά κυρίως στις λειτουργίες σε σχέση με τη δημόσια υγεία".

"Παρακολουθώντας την πολιτική λογική που πηγάζει από την ανυπαρξία οικονομικών πόρων, την ανάγκη ανταπόκρισης με απολύτως δυναμικό τρόπο στον αγώνα κατά της σπατάλης και της διαφθοράς, που δεν επιτρέπει επ' ουδενί τη διοικητική χαλάρωση, αλλά όπως πηγάζει και από τη βασική μας υποχρέωση, το βασικό μας σκοπό που είναι η προστασία της δημόσιας υγείας, δηλώνουμε με τρόπο σαφή και ευθύ, πως η πολιτική εκκρεμότητα δεν μπορεί να συνεχίζεται επί πολύ" σημείωσε ο απερχόμενος υπουργός.

ethnos.gr