Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου έγινε η εκδήλωση της Περιφέρειας Κρήτης στην μουσική σκηνή ‘Πυξίδα’ στο Ηράκλειο, που οργάνωσε το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης (Europe Direct), για τον εορτασμό της «Ημέρας της Ευρώπης».

Συνδιοργανωτές στην εκδήλωση που είχε εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό χαρακτήρα ήταν, το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας (ΣΕΠ), ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ΣΕΠ, ο ENISA, ο Δήμος Χερσονήσου, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το ΤΕΙ Κρήτης, το ΙΤΕ και το Επιστημονικό Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης. Συμμετείχαν επίσης όλοι οι Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πάνω από 600 άτομα όλων των ηλικιών, και περιλάμβανε πλούσιο θεματολόγιο, με βασικούς άξονες την εκπαιδευτική ενημέρωση (μέσα από ομιλίες και προβολές),  το θέατρο (με σκετσάκι για την Ε. Ε.) και τις μουσικές συναυλίες από συγκροτήματα μαθητών του ΣΕΠ αλλά και τους S.E.E HER (μουσικό συγκρότημα του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων ΣΕΠ).

Ειδικότερα, η εκπαιδευτική ενημέρωση για τους πολίτες περιλάμβανε:

ομιλίες για την Ημέρα της Ευρώπης, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον ENISA και για το EUROPE DIRECT.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο οποίος σε ομιλία του ανέπτυξε τη σημασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διασφάλιση της ειρήνης.

Επίσης στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν δύο διαδραστικές δραστηριότητες:

-Μαθαίνω για την Ευρώπη σερφάροντας στο www.europa.eu 

-«…στείλε το μήνυμα σου στην Ευρώπη!»…όπου τα καλύτερα μηνύματα θα βραβευτούν από το Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης και θα σταλούν στην Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, στο πλαίσιο της ανατροφοδότησης και της επικοινωνίας με την τοπική κοινή γνώμη της Περιφέρειας Κρήτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook