Η πόλη του Αγίου Νικολάου υποδέχτηκε την Ολυμπιακή Φλόγα χθες Παρασκευή 11 Μαϊου 2012 στη Λίμνη. Η Ολυμπιακή φλόγα έφθασε στον Άγιο Νικόλαο στις 16.00 το απόγευμα και οι αθλητές της Λαμπαδηδρομίας ακολούθησαν την προγραμματισμένη διαδρομή μέσω Ρούσσου Κουνδούρου – γέφυρα Λιμάνι και κατέληξαν στο χώρο της τελετής αφής στη Λίμνη.

Στον κατάμεστο χώρο της γραφικής Λίμνης με ιδιαίτερη συγκίνηση και περηφάνια εκατοντάδες κάτοικοι της πόλης, μαθητές, πρόσκοποι, οδηγοί αλλά και επισκέπτες επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στην Ολυμπιακή φλόγα των 30ών Ολυμπιακών Αγώνων που θα πραγματοποιηθούν στο Λονδίνο, το καλοκαίρι του 2012.

Ο Λαμπαδηδρόμος κ. Γιάννης Κοκολάκης έφτασε στο χώρο της τελετής και συνοδευόμενος από τις κοπέλες του Λυκείου Ελληνίδων που ήταν ντυμένες Ιέρειες με λευκές αρχαίες φορεσιές, άναψε το βωμό.

Την τελετή άνοιξε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης ο οποίος στην ομιλία του ανέφερε τα εξής:

«Με ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά υποδεχόμαστε στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης το ύψιστο σύμβολο του Ολυμπισμού, την Oλυμπιακή Φλόγα.Τη φλόγα που θα φωτίζει τους ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου και θα εμπνέει ως σύμβολο τη νεολαία αλλά και όλο τον κόσμο.Η ολυμπιακή φλόγα προβάλει και αναδεικνύει την κλίμακα των ηθικών και πνευματικών αξιών που διαμόρφωσαν οι Αρχαίοι Ελληνες και αποτέλεσαν τη βάση του Ευρωπαϊκού πολιτισμού.
 
Αυτές οι αξίες είναι ανάγκη να φωτίζουν τη ζωή μας και τη δράση μας τόσο στη χώρα μας όσο και στην παγκοσμιοποιημένη κοινωνία. Το ταξίδι της Ολυμπιακής φλόγας, που σήμερα ανάβει δίπλα στη Λίμνη του Αγίου Νικολάου, είναι ένα μήνυμα αιώνιας πάλης του ανθρώπου για το «καλόν καγαθόν».

Η Ολυμπιακή φλόγα φωτίζει τις μεγάλες και αιώνιες ανθρωπιστικές αξίες, τα πνευματικά αγαθά, όπως η αρμονία, η ισορροπία, η συνεργασία, η αγωνιστικότητα, η αλήθεια και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, η αλληλεγγύη και η συνύπαρξη ,η εντιμότητα και η δικαιοσύνη.

Η Ολυμπιακή φλόγα και οι Ολυμπιακοί αγώνες αποτελούν τον συνδετικό κρίκο των ιδεών και της φιλοσοφίας του αρχαίου κόσμου, που γέννησε στην Ελλάδα τους ολυμπιακούς αγώνες ,με το σύγχρονο κόσμο που στις λίγες ημέρες των ολυμπιακών αγώνων ενώνει όλη την ανθρωπότητα σε μια συνάντηση αθλητισμού και πολιτισμού αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τα αγαθά της ειρήνης και της συνύπαρξης.

Σήμερα οι πολίτες και οι νέοι του Μιραμβέλλου ενωμένοι γιορτάζουμε τον Ολυμπισμό, μια και αποτελούμε τον κρίκο μιας μακράς διαδρομής της Ολυμπιακής φλόγας , μιας μεγάλης γιορτής και πορείας από την αρχαία Ολυμπία στο Λονδίνο. Eίμαστε βέβαιοι ότι αυτή η πορεία ενώνει λαούς και ανθρώπους, σε μια μεγάλη γιορτή ειρήνης και με ένα ισχυρό μήνυμα για ένα κόσμο συνοχής και αλληλεγγύης.

Μαζί με την Ολυμπιακή φλόγα και με το ότι αυτή συμβολίζει, μεταφέρετε και την αγάπη των πολιτών του Αγίου Νικολάου».
Στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας των Ολυμπιακών Αγώνων «Λονδίνο» 2012 και έγινε απονομή αναμνηστικών δώρων.

Ακολούθησε σύντομο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με ανάγνωση, από την κυρία Jan Anthony, της επίσημης προσευχής της Εκκλησίας της Αγγλίας για τους Ολυμπιακούς αγώνες «Λονδίνο 2012» (The Church of England official prayer for the 2012 Olympics).

Ακούστηκαν αποσπάσματα από το ποίημα ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ που τραγούδησε ο μαθητής Δημοτικού Σχολείου, Γιώργος Κλώντζας με συνοδεία λίρας και Λαούτου, οι μαθητές της Ακαδημίας χορού «Γιαννίκου-Ταμιωλάκη» χόρεψαν κρητικούς παραδοσιακούς χορούς, οι μαθήτριες από σχολή Μπαλέτου της Σοφίας Μαυροφόρου χόρεψαν χορογραφίες σύγχρονου χορού και τέλος τραγούδησε ο Γιάννης Λασθιωτάκης Κρητικές Μαντινάδες για το κατευόδιο της Φλόγας. Η Ολυμπιακή φλόγα αποχώρισε συνεχίζοντας το ταξίδι της στην Κρήτη και μεταφέροντας τις αιώνιες πανανθρώπινες αξίες οι οποίες γεννήθηκαν στην Ελλάδα.