Πόσο μακριά μπορεί να είναι άραγε  η ημέρα που θα δούμε το αυτοκίνητό μας να απογειώνεται; Η εφεύρεση του αυτοκινήτου από τον άνθρωπο αποτέλεσε καταλυτικό παράγοντα στην εξέλιξη της κοινωνίας, αφού εκμηδένισε τις αποστάσεις.

Στις σύγχρονες κοινωνίες όμως και τις πολύβουες πόλεις, οι μετακινήσεις με το αυτοκίνητο έχουν γίνει δυσχερείς.

\"\"

Τι θα μπορούσε άραγε να αλλάξει αυτή την κατάσταση; Ίσως ένα όχημα βγαλμένο από την φαντασία που θα σηματοδοτούσε την επιστροφή στο μέλλον. Ένα όχημα που θα κινείται στο δρόμο σαν συμβατικό αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα ενώ παράλληλα θα έχει τη δυνατότητα να πετάξει.

Η ολλανδική εταιρεία, PAL-V Europe NV, ολοκλήρωσε πρόσφατα με επιτυχία τις δοκιμαστικές πτήσεις για το PAL-V. Tο PAL-V-One είναι ένα υβριδικό αυτοκίνητο δύο θέσεων το οποίο μετατρέπεται σε ελικόπτερο. 

\"\"

Επιλέγοντας είτε να το οδηγήσετε είτε να το πετάξετε είναι μια απόφαση που μπορείτε να κάνετε ανά πάσα στιγμή. Το 3-τροχο όχημα λειτουργεί με βενζίνη, αλλά θα είναι επίσης διαθέσιμο με καύσιμο  βιοντίζελ ή βιοαιθανόλη. Στο έδαφος, κινείται γρήγορα με την ευελιξία μιας μοτοσικλέτας.

Στο έδαφος, το περίεργο όχημα μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 180 χλμ./ώρα. Ενώ για να απογειωθεί δεν χρειάζεται διάδρομο, αφού μπορεί να το κάνει από οποιοδήποτε  σημείο χάρις σε έναν ρότορα που εκτείνεται και μετατρέπεται σε έλικα.

Στον αέρα μπορεί να πετάξει σε ύψος μέχρι τα 4000 πόδια, σε ένα ύψος δηλαδή όπου μπορεί να κινηθεί ελεύθερα.

\"\"            \"\"

news247.gr

                                                                 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook