Επέστρεψε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης ο Ευ.Βενιζέλος. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ συμφώνησαν για τον σχηματισμό κυβέρνησης με βασικό όρο και την συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, είπε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ.Βενιζέλος.

«Εκεί θα πρέπει να εστιαστούν οι προσπάθειές σας» τόνισε στον Κ.Παπούλια. Από την πλευρά του ο κ.Παπούλιας αναφέρθηκε στις προκλήσεις που έχει μπροστά της η Ελλάδα το επόμενο διάστημα, ενώ διέκρινε ψήγματα αισιοδοξίας για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά συμφώνησαν για τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης φιλοευρωπαϊκού προσανατολισμού με διετή εντολή και στόχο την παραμονή της χώρας στο ευρώ και τη βελτίωση των όρων του μνημονίου, είπε ο κ.Βενιζέλος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Υπογράμμισε ότι βασικός όρος είναι και η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. «Το έθεσα στον κ.Τσίπρα, αλλά δεν έχω λάβει θετική απάντηση» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Εκεί θα πρέπει να εστιαστούν οι προσπάθειές σας» είπε στον Κάρολο Παπούλια.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι υπάρχουν ψήγματα αισιοδοξίας για τον σχηματισμό κυβέρνησης. «Ελπίζω να συμβάλλω κι εγώ στο να σχηματιστεί κυβέρνηση» είπε ο Κ.Παπούλιας.

Υπογραμμίζοντας την κρισιμότητα της κατάστασης, αναφέρθηκε στα προβλήματα που ανακύπτουν για την εκπροσώπηση της χώρας στις συνόδους κορυφής της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, καθώς και στο Eurogroup.

(in.gr)