Σωστικά συνεργεία άρχισαν σήμερα να απομακρύνουν τα διαμελισμένα πτώματα από τα συντρίμμια του Superjet 100, το οποίο συνετρίβη την Τετάρτη στην Ινδονησία, δήλωσε εκπρόσωπος των διασωστών στη βάση Σιτζέρουκ.

Τα πρώτα διαμελισμένα πτώματα μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο Χαλίμ της Τζακάρτας και στη συνέχεια με ασθενοφόρα στο νοσοκομείο Κραμάτ Τζατί της ινδονησιακής πρωτεύουσας, όπου δεκάδες οικογένειες περίμεναν με αγωνία.

\"\"

\"\"

Υπολογίζεται ότι το έργο διάσωσης θα διαρκέσει αρκετές ημέρες καθώς είναι περίπλοκο εξαιτίας της φύσης του εδάφους. Το αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν 50 άνθρωποι, συνετρίβη στο χείλος γκρεμού στο όρος Σαλάκ, ένα ανενεργό ηφαίστειο, 80 χλμ από τη Τζακάρτα, στη διάρκεια πτήσης για επίδειξη.

\"\"

\"\"

Η αναγνώριση των πτωμάτων αναμένεται να διαρκέσει εβδομάδες καθώς λόγω της σφοδρής σύγκρουσης το αεροπλάνο κόπηκε σε πολλά κομμάτια και όλα τα πτώματα είναι διαμελισμένα.

Ερευνες για τυχόν παραβίαση των κανονισμών ασφαλείας διεξάγεται στη Μόσχα και την Ινδονησία ενώ στον τόπο της τραγωδίας βρίσκονται Ρώσοι εμπειρογνώμονες, οι οποίοι θα ερευνήσουν τα αίτια του δυστυχήματος. Το μαύρο κουτί δεν έχει βρεθεί ακόμα.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook