«Συγκρατημένη αισιοδοξία» για την πορεία των διαβουλεύσεων υπο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εξέφρασε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος παρά το αδιέξοδο στο οποίο οδηγήθηκε ο πρώτος γύρος, το οποίο χρέωσε ευθέως στον κ. Αλέξη Τσίπρα.

Αναλυτικά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας σε κομματική εκδήλωση αμέσως μετά την λήξη των συνομιλιών στο Προεδρικό Μέγαρο σημείωσε ότι «εξακολουθούμε να στηρίζουμε τους χειρισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο χρόνος είναι εξαιρετικά κρίσιμος» ενώ επισήμανε ότι ακόμα και αν η έσχατη ευκαιρία να συγκροτηθεί οικουμενική κυβέρνηση «Η εκλογική ευφορία ορισμένων είναι επικίνδυνη για την χώρα… Οποίοι σέρνουν την χώρα σε νέες εκλογές θα βρουν απέναντί τους το ΠΑΣΟΚ. Αν θέλουν εκλογές εμείς θα πάμε με τους καλύτερους όρους».

Τόνισε ότι οι αποφάσεις των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΔΗΜΑΡ  συμπίπτουν ως προς την συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης στην οποία όμως θα συμμετάσχει και ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ σημείωσε ότι «καλόπιστα είπαμε στον ΣΥΡΙΖΑ  να προχωρήσει με ΔΗΜΑΡ σε κυβέρνηση της Αριστεράς και αρνήθηκαν να πάρουν πρωτοβουλία».

Επιτέθηκε μάλιστα στον κ. Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι «Δεν θέλουν ή δεν μπορούν και ωμά επιμένουν σε ακυβερνησία . Δεν είναι κακό να πάμε σε  νέες εκλογές είπε σήμερα ο Τσίρπας».

Επιπροσθέτως απάντησε στην δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί «κοινοβουλευτικής αρτιότητας που θα έχει μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ΝΔ και ΔΗΜΑΡ» εξηγώντας ότι «δεν κάνουμε συζήτηση νομικού χαρακτήρα αλλά εθνικής και ιστορικής ευθύνης και ο ΣΥΡΙΖΑ μένει στην γωνία για να χρεώσει την ευθύνη στους άλλους» και ξεκαθάρισε πως «Όχι δεν θα αναλάβει πάλι το ΠΑΣΟΚ την ευθύνη για όλους τους άλλους. Καν αν είναι να πάμε σε νέες εκλογές ας πάρει αυτός την ευθύνη. Οι πολίτες είπαν αυτό που θέλουν με οργή και πάθος. Η οργή και το πάθος διατηρούνται αλλά μπορεί να αλλάξουν αποδέκτη».

Παράλληλα, σημείωσε ότι κάθε μέρα που περνά «είναι λάθος. Αυτό που κρύβεται πίσω από την εκλογική ευφορία κάποιων είναι επικίνδυνο. Κάνω έκκληση στο πατριωτικό φρόνημα όλων και διατηρώ περιορισμένη αισιοδοξία παρα το αδιέξοδο…».

«Ανασυγκρότηση κεντροαριστερού μετώπου»

Επιπροσθέτως, ο κ. Βενιζέλος απευθυνόμενος στα στελέχη του κόμματός προχώρησε σε ανοικτή πρόσκληση «σε όσους πιστεύουν ότι πρέπει να υπάρχει κεντροαριστερά» και εξήγησε ότι είναι αναγκαία η ανασυγκρότηση της παράταξης «χωρίς συμβιβασμούς, ταμπού και βαρίδια».

Εξήγησε ότι η συγκεκριμένη προσπάθεια ξεκινά άμεσα και θα έχει για «μπροστάρηδες τους νέους» ενώ ξεκαθάρισε πως «Όσοι είπαν ότι το ΠΑΣΟΚ πέθανε κάνουν λάθος. Αυτό που πέθανε είναι τα καλούπια του χθες και η αναξιοκρατία. Το ΠΑΣΟΚ ανασυγκροτείται και έχουν θέση όλοι όσοι αγωνιούν για το μέλλον της χώρας. Καλώ τους πολίτες να γίνει το ΠΑΣΟΚ σύγχρονη κεντροαριστερά…

Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να γίνει ένα γνήσια λαϊκό πατριωτικό κόμμα, εκφραστής της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, εκφραστής ανάπτυξης και δημιουργίας» και για τον λόγο αυτό σημείωσε ότι θα συζητήσει ισότιμα και με άλλες δυνάμεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook