Με τη συμμετοχή δεκάδων αθλητών αλλά και μαθητών του Δημοτικού Σχολείου, του Γυμνασίου και του Λυκείου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Μαΐου στην Αγία Βαρβάρα, ο 7ος Αγώνας Θυσίας επί ανωμάλου δρόμου 16 χιλιομέτρων.

Η αθλητική εκδήλωση, που έχει καθιερωθεί κι έχει γίνει θεσμός, είναι αφιερωμένη στη επέτειο για τη Μάχη της Κρήτης, αλλά κι σε όλους τους πεσόντες που αφιέρωσαν την ζωή τους για την Ελευθερία του Έθνους.

\"\"

Στο νήμα κρίθηκε κυριολεκτικά η πρωτιά στην γενική κατηγορία των ανδρών, με τον Ανδρέα Φωτάκη από την Αθήνα να τερματίζει τελικά στην πρώτη θέση με χρόνο 1:02:48, αφήνοντας δεύτερο τον περυσινό νικητή, Μανώλη Σηφάκη από την Αγία Βαρβάρα, ο οποίο έκανε χρόνο 1:02:51. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Γιάννης Μαλλιωτάκης από την Ιεράπετρα με χρόνο 1:06:39.

\"\"

Στην κατηγορία των γυναικών, νικήτρια αναδείχθηκε η Μαρίνα Αχλάτη από την Ιεράπετρα με χρόνο 1:23:04, στη δεύτερη θέση τερμάτισε η επίσης Ιεραπετρίτισσα Ειρήνη Πεδιαδίτου με 1:30:22, ενώ τρίτη Παναγιώτα Τσιόφιλα από την Άρτα με 1:31:18.

\"\"  \"\"

Από τα αξιοσημείωτα του αγώνα ήταν η συμμετοχή του 76χρονου αθλητή, Βασίλη Ανδρουλάκη από τις Μελέσσες, αλλά και η ενέργεια της αθλήτριας Λουκία Λουπινέτ, η οποία έτρεξε ξυπόλητη πολύ μεγάλο τμήμα της χωμάτινης διαδρομής!!!

\"\"  \"\"

Στον 7ο Αγώνα Θυσίας, έδωσαν μεταξύ άλλων το παρών, ο νεοεκλεγέντας βουλευτής Ηρακλείου, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, Νότης Μαριάς, οι αντιδήμαρχοι Γόρτυνας, Δημήτρης Γαρεφαλάκης και Αντώνης Πρινιανάκης, καθώς και πλήθος κόσμου. Παράλληλα με των αγώνα των 16 χιλιομέτρων, πραγματοποιήθηκε και αγώνας 1 χιλιομέτρου σε άσφαλτο, όπου συμμετείχαν μαθητές Δημοτικού Σχολείου, Γυμνασίου και Λυκείου.

\"\"  \"\"

Ακόμη στην διαδρομή των 16 χλμ συμμετείχαν πολλοί πεζοπόροι αλλά και ποδηλάτες.

\"\"  \"\"

Τον αγώνα διοργάνωσαν από κοινού, ο Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίας Βαρβάρας «Το Κέντρο της Κρήτης», η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Γόρτυνας, ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Ηρακλείου, ο Όμιλος Υπεραποστάσεων Κρήτης, η Ενορία Αγίας Βαρβάρας, η Ενορία Πρινιά, ο Παγκρήτιος σύλλογος καλλιτεχνών, ο Σύλλογος Γεργιανών Ηρακλείου, ο Σύλλογος Βαρελοφρόνων Γέργερης κι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πρινιά, ενώ σημαντική ήταν η προσφορά από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Μετά τον αγώνα προσφέρθηκε μπουφές στους αθλητές και στο κοινό, προσφορά των φούρνων της Αγίας Βαρβάρας και των γυναικών-μέλη του Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίας Βαρβάρας «Το Κέντρο της Κρήτης».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook