Μια έκπληξη περίμενε τους ιατροδικαστές και τους εργάτες που άνοιξαν τον τάφο ενός Ιταλού μαφιόζου στην βασιλική του Αγίου Απολλιναρίου, στο πλαίσιο έρευνας για την τύχη κόρης ενός τραπεζίτη του Βατικανού: μέσα στην κρύπτη όπου είχε ταφεί ο Ενρίκο Ρενατίνο Ντε Πέντις βρέθηκαν δεκάδες κουτιά με ανθρώπινα οστά.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της Ιταλίας, μια υπόθεση που μοιάζει να είναι βγαλμένη από τις σελίδες μυθιστορήματος του Νταν Μπράουν.

Η 15χρονη Εμανουέλα Ορλάντι (φωτο), κόρη ενός τραπεζίτη του Βατικανού, εξαφανίστηκε το 1983, καθώς πήγαινε στο μάθημα μουσικής της.

Η σορός της δεν βρέθηκε ποτέ και η αλήθεια για το τι πραγματικά συνέβη απασχολούσε τους ερευνητές εδώ και 30 περίπου χρόνια.

Μία από τις θεωρίες συνωμοσίας που είχαν κυκλοφορήσει ήταν ότι τα λείψανα της Ορλάντι βρίσκονται στον τάφο του γνωστού μαφιόζου Ενρίκο «Ρενατίνο» ντε Πέντις, ο οποίος δολοφονήθηκε σε πλατεία της Ρώμης το 1990.

Όταν ανοίχτηκε ο τάφος του μαφιόζου, η σορός του ήταν εκεί, μέσα σε μια σαρκοφάγο, καλά διατηρημένη, φορώντας σκούρο μπλε κοστούμι και μαύρη γραβάτα.

Μέσα στον τάφο όμως υπήρχαν δεκάδες κουτιά με ανθρώπινα οστά.

Δεν είναι γνωστό σε ποιον ή ποιους ανήκουν τα οστά. Ο γενικός εισαγγελέας της Ρώμης, Τζουζέπε Πινατόνε, δήλωσε ότι τα ευρήματα θα εξεταστούν στο πλαίσιο της έρευνας για την εξαφάνιση της Εμανουέλα Ορλάντι.

Μάλιστα, εξετάσεις DNA θα γίνουν στα οστά, προκειμένου να βρεθεί εάν αυτά ανήκουν όντως στην Ορλάντι.

Αυτή η θεωρία συνωμοσίας δεν είναι η μόνη που περιβάλλει την εξαφάνιση της νεαρής Ιταλίδας. Σκοτεινές τραπεζικές υποθέσεις του Βατικανού, μια απόπειρα δολοφονίας του Πάπα Ιωάννη Παύλου ΙΙ, οικονομικές συμφωνίες ανάμεσα σε ανθρώπους του Βατικανού και στα αφεντικά του οργανωμένου εγκλήματος στη Ρώμη είναι μερικές από τις θεωρίες που έχουν αναπτυχθεί σε σχέση με την υπόθεση.

(in.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook