Σε μελαγχολικό, όσο και αγωνιώδες κλίμα διεξήχθη η συζήτηση του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια με τον Φώτη Κουβέλη, όπως αποκαλύπτεται από τα πρακτικά της προεδρίας της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παπούλιας χρησιμοποίησε το έγγραφο του Λουκά Παπαδήμου, σύμφωνα με το οποίο «ο Ιούνιος να είναι πλέον μήνας της τραγωδίας της Ελλάδος» και έδειξε να αγωνιά ιδιαίτερα για το πώς θα κριθεί και ο ίδιος από την κοινή γνώμη στην περίπτωση, που δεν καταφέρει να βοηθήσει στη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.

Τόνισε συγκεκριμένα: «Θα απευθυνθώ στον ελληνικό λαό και θα πω ότι έκανα την προσπάθεια να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί αυτήν την κατάσταση, η οποία είναι μία τραγωδία και δεν μπόρεσα να πετύχω τίποτα… Φταίει η εμμονή μας σε κάποιο κομματικό συμφέρον; Φταίνε οι εγωισμοί μας; Φταίει η μη δυνατότητα να συνυπάρξουμε σε μία οικουμενική κυβέρνηση; Πρέπει να το πω. Και πρέπει να το πω, γιατί σχεδόν τώρα είμαι στο στόχαστρο όλων αυτών που περίμεναν ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πετύχει κάποια σύνθεση, για να αντιμετωπισθεί η κατάσταση. Δεν μπόρεσα να το κάνω. Προσέκρουσα σε μία άρνηση, την οποία δεν μπορώ να ανατέμνω. Δεν ξέρω».

Ο κ. Παπούλιας έδειξε να αγωνιά ιδιαίτερα και για το διεθνές κλίμα: «Είχα μια μακρά συνομιλία με τον κ. Ρομπάι και τον κ. Σουλτς. Νομίζω ότι και εκείνων τα νεύρα με την Ελλάδα έχουν φθάσει πλέον στο ακρότατο σημείο. Δηλαδή, η προσφορά μας στον τόπο θα είναι να βρεθούμε εκτός Ευρώπης και να διαλύσουμε τη χώρα. Γιατί; Γιατί δεν μπορέσαμε να συγκροτήσουμε μια κυβέρνηση, η οποία μπορούσε να αντιμετωπίσει όλα αυτά και να έχουμε και μία ελπίδα στον ελληνικό λαό ότι είμαστε σοβαροί».

Ο κ. Κουβέλης από την πλευρά του επέμεινε και σε αυτή τη συνάντηση στη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, την οποία θεωρεί εκ των ων ου άνευ με το επιχείρημα και μόνο ότι βγήκε δεύτερο κόμμα στις εκλογές. Κατά τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ μία κυβέρνηση μόνο των τριών κομμάτων, πλην ΣΥΡΙΖΑ, με δεδομένο ότι αυτός κατετάγη δεύτερο κόμμα, δεν θα έχει τη δυνατότητα ουσιαστικής βιωσιμότητας. «Σας το λέω με πόνο ψυχής, πολιτικής ψυχής» σημείωσε ο κ. Κουβέλης.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook