Τον γύρο του κόσμου κάνει το νέο για τις νέες εκλογές στην Ελλάδα, έπειτα από την αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης, με συνεχείς ειδοποιήσεις μέσω έκτακτης επικαιρότητας και μέσω alert στο διαδίκτυο από ΜΜΕ όπως τα Reuters, CNN, Le Monde, Spiegel, Guardian και Corriere della Sera

Έτσι το Reuters με τίτλο του «Η Ελλάδα οδεύει σε εκλογές μετά την αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης», αναφέρει τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σε δημοσιογράφους ότι «πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά σε κάτι καλύτερο κι όχι σε κάτι χειρότερο», ενώ συμπλήρωσε ότι «η χώρας μας θα βρει τον δρόμο της, θα αγωνιστούμε για να τον βρούμε».

Με μια επιβλητική φωτογραφία του ναού της Ακρόπολης που τη χτυπάει αστραπή και τίτλο με μπλε σκούρα γράμματα «καμία συμφωνία», η αμερικανική ιστοσελίδα της ελληνίδας Αριάννας Χάφινγκτον «HuffingtonPost» κάνει λόγο για τις εκλογές του ερχόμενου Ιουνίου. Μεταφέρει μάλιστα και την τελευταία δημοσκόπηση που θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ «που απορρίπτει το μνημόνιο κι ήρθε δεύτερος στις τελευταίες εκλογές» ως πιθανότερο νικητή και αυτομάτως να λαμβάνει το μπόνους των πενήντα εδρών.
«Μαύρο το μέλλον για την Ελλάδα»  

Το αμερικανικό δίκτυο CNN με κείμενό της στην πρώτη σελίδα αναρωτιέται αν η Ελλάδα μπορεί να φύγει από την Ευρωζώνη, ενώ σαν έκτακτη είδηση περνούν οι νέες εκλογές έπειτα από το ναυάγιο σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας.

Η βρετανική Guardian στο ίδιο μοτίβο κάνει λόγο για τις επικείμενες εκλογές ενώ παραθέτει και δηλώσεις οικονομολόγων που βλέπουν ένα σκοτεινό μέλλον για την χώρα. 

«Ο Ολάντ είναι η τελευταία ελπίδα  των Ελλήνων» 

«Ο Ολάντ είναι η τελευταία ελπίδα  των Ελλήνων» γράφει χαρακτηριστικά το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel που αναφέρεται λεπτομερώς στο πολιτικό και οικονομικό χάος στην Ελλάδα. 

«Θεσμικό χάος στην Ελλάδα» 

«Νέες εκλογές στην Ελλάδα μετά την αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης» γράφει και η γαλλική εφημερίδα “Le Monde” η οποία κάνει λόγο πως η θεσμική παράλυση στην Ελλάδα απειλεί ευθέως πλέον τη χώρα μας με πτώχευση και έξοδό της από την Νομισματική Ένωση. 

Για «τα δισεκατομμύρια που οφείλει η Ελλάδα στη Γαλλία» κάνει λόγω και η κέντρο – δεξιά “Le Figaro” η οποία αναλύσει διεξοδικά τις συνέπειες που θα έχει για τη χώρα μια πολύ πιθανή πλέον έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ. 

Η ιταλική Corriere della Sera έχει πρώτη είδηση στην ιστοσελίδα της τις ελληνικές εκλογές κάνοντας αναφορά δε, στην σύσταση υπηρεσιακής κυβέρνησης την Τετάρτη.

Στο ίδιο κλίμα κινήθηκε ακόμα και η ενημερωτική ιστοσελίδα από τη Σιγκαπούρη channelnewsasia.com που μετέφερε τις δηλώσεις του αρχηγού των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» αλλά και αυτές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για νέες εκλογές.

Το Reuters Ινδίας από την άλλη κάνει λόγο για σημαντική πτώση του Dow Jones μετά το ναυάγιο των αρχηγών αλλά και «τον έντονο κίνδυνο που αντιμετωπίζει η χρεωμένη Ελλάδα».

Το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti μεταφέρει τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου κατά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο ο οποίος είπε ότι «Τα κόμματα που υποστήριξαν τους δανειστές απέτυχαν να σχηματίσουν κυβέρνηση συνεργασίας. Προτιμούν τους δανειστές από την εθνική λύση».

«Η ελληνική Αριστερά πιστεύει πως η Μέρκελ θα δεχθεί διαπραγμάτευση»   

«Οι Ελληνες πολιτικοί δεν συμφώνησαν στη δημιουργία μιας σταθερής κυβέρνησης έτσι η χώρα οδηγείται εκ νέου σε εκλογές. Η πιθανότητα εκλογής του ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλη, ενώ την επομένη ο αρχηγός του κόμματος ενδέχεται να στείλει επιστολή στις Βρυξέλλες λέγοντας πως απορρίπτει τις μέχρι τότε συμφωνίες. Η Αριστερά πιστεύει ότι η Ευρωπαική Ενωση θα πρέπει να αναδιαπραγματευτεί, αλλά η Ανγκελα Μέρκελ κι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επανέλαβαν ότι υπό τέτοιες συνθήκες η χώρα θα βγει εκτός ευρώ για να επιστρέψει στη δραχμή με καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα αλλά και την υπόλοιπη Ευρώπη.Υπάρχει μόνο μια ελπίδα ότι οι Ελληνες θέλουν να παραμείνουν στο ευρώ. Είναι σίγουρο λοιπόν ότι αυτός ο μήνας θα είναι των παθών για τις αγορές όλης της Ευρώπης», λέει ο ανταποκριτής της Corriere della Sera Εττορε Λιβίνι.


protothema.gr