Σε αδιέξοδο οδηγήθηκε η συνάντηση των φαρμακοποιών με τον Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, καθώς οι εκπρόσωποι του Ταμείου ανέφεραν ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν είναι σε θέση να πληρώσει τις υποχρεώσεις του, λόγω της ασυνέπειας του υπουργείου Οικονομικών, του ΙΚΑ και του ΟΓΑ.

Οι οφειλές του Ταμείο προς τους φαρμακοποιούς ανέρχονται σε 250 εκατ. ευρώ περίπου, ενώ σήμερα συνεδριάζει εκτάκτως το διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρουν: «Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου: "Συνεδριάζει εκτάκτως την Τέταρτη 16 Μαΐου, με την συμμετοχή των πρόεδρων των φαρμακευτικών συλλόγων των μεγάλων αστικών κέντρων, προκειμένου να ληφθεί απόφαση για τις εξελίξεις στο θέμα των πληρωμών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει επανειλημμένα και έγκαιρα προειδοποιήσει όλους τους αρμόδιους υπουργούς αλλά και τον ΕΟΠΥΥ ότι η συνεχιζόμενη ασυνέπεια και στο θέμα των πληρωμών , θα έχει σαν αποτέλεσμα την πλήρη κατάρρευση του συστήματος φαρμακευτικής περίθαλψης.

Τα φαρμακεία «πνέουν τα λοίσθια» κυρίως λόγω έλλειψης ρευστότητας αλλά και εξαιτίας της μηδενικής πιστωτικής πολιτικής από μέρους των εταιρειών και των επαχθέστατων μέτρων που έχουν ληφθεί σε βάρος τους τα τελευταία χρόνια».