Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η περιβαλλοντική δράση για τον καθαρισμό του Δημοτικού Άλσους Λευκοχωρίου, που διοργάνωσε ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας με το Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λευκοχωρίου.

 Με την ανταπόκριση εθελοντών και τη συμμετοχή μαθητών από το Επαγγελματικό Λύκειο Αρκαλοχωρίου και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου, το Άλσος Λευκοχωρίου καθαρίστηκε, αναδεικνύοντας το φυσικό του κάλλος.

Μεγάλος όγκος κλαδιών συλλέχθηκε και απομακρύνθηκε με τη συνδρομή μηχανημάτων έργου του Δήμου Μινώα Πεδιάδα.Παράλληλα, οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν ενημερωτική συζήτηση για τους τρόπους πυροπροστασίας  και αποψίλωσης δασικών χώρων και παρέλαβαν σχετικό έντυπο υλικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Επιπλέον, μικροί και μεγάλοι ενημερώθηκαν από τον αξιωματικό βάρδιας της 3ης ΕΜΑΚ Ηρακλείου και το πλήρωμά του για τρόπους αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών αλλά και σεισμών, παρακολουθώντας μάλιστα επίδειξη του εξοπλισμού του Ειδικού Οχήματος Σεισμών της 3ης ΕΜΑΚ που βρισκόταν στο Άλσος Λευκοχωρίου.

Η Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας προγραμματίζει και άλλες ανάλογες δράσεις στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει για την αξιοποίηση και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των δημοτών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook