Μετά τις δηλώσεις του σε γερμανικό ραδιοφωνικό δίκτυο, στις οποίες χαρακτήρισε αδιαπραγμάτευτο το μνημόνιο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, «επέστρεψε» με νέους «χρησμούς» για την Ελλάδα. Αυτή τη φορά σε ομιλία του στο Άαχεν.

Ενώ εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για το αν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες μπορούν να εισέλθουν στην Ευρωζώνη, παράλληλα ξεκαθάρισε πως «η Ελλάδα αναμφισβήτητα ανήκει στην Ευρώπη αλλά το αν κάθε ευρωπαϊκό κράτος πρέπει να είναι επίσης μέλος της νομισματικής ένωσης αποτελεί ερώτημα».

«Είναι ένα ερώτημα που ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζει αυτές τις ημέρες και εβδομάδες με ένα πολύ δύσκολο τρόπο», σημείωσε ο κ. Σόιμπλε.

Την ίδια στιγμή παραδέχτηκε πως το κοινό νόμισμα ασκεί απίστευτες πιέσεις στα μέλη, ώστε να παραμείνουν ανταγωνιστικά. Όμως, όπως υπογράμμισε ο Γερμανός υπουργός, ενώ το ευρώ παρέχει πλεονεκτήματα για όλα τα μέλη του, αυτά είναι φανερά μόνο για τις χώρες που είναι πολύ ανταγωνιστικές, όπως η Γερμανία, σε αντίθεση με τους άλλους στους οποίους ο ανταγωνισμός είναι σκληρότερος.

Τέλος υποστήριξε πως η Ελλάδα πρέπει να αποφασίσει αν θα εγκαταλείψει το ευρώ  συμπληρώνοντας πως το ευρωπαϊκό project χτίστηκε βασιζόμενο στην ελευθερία επιλογής.

«Θα βοηθήσουμε τους Έλληνες όσο μπορούμε», είπε ολοκληρώνοντας την αναφορά του για τα ελληνικά «δρώμενα».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook