Aντισυνταγματική, αντεργατική και αντικοινωνική χαρακτηρίζει το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου την απόφαση της κυβέρνησης για τις κλαδικές συμβάσεις και την κατάργηση της μετενέργειας. Σε σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρεθύμνου, καταγγέλλει  την αντισυνταγματική, αντεργατική και αντικοινωνική απόφαση της κυβέρνησης  για τις κλαδικές συμβάσεις  και την κατάργηση της μετενέργειας, γι’ αυτό και συνεχίζει τον αγώνα για την ακύρωσή της στην πράξη.

Η Γ.Σ.Ε.Ε. έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και με εγκύκλιο της νομικής υπηρεσίας στο  Εργατικό Κέντρο,  διευκρινίζει ότι όλες οι Συλλογικές Συμβάσεις με ισχύ πάνω από ένα έτος οι οποίες δεν έχουν καταγγελθεί,  θεωρούνται αορίστου διαρκείας και συνεχίζουν να εφαρμόζονται.

Απαιτούμε από  τους εργοδότες να προχωρήσουν σε υπογραφές Σ.Σ.Ε. και να  μην επιχειρήσουν  την αυθαίρετη  κατάργηση  της  μετενέργειας, γιατί θα αντιμετωπίσουν συγκρούσεις χωρίς προηγούμενο.

Kαλούμε τη νέα Βουλή σε ειδική και επείγουσα συνεδρίασή της να αποφασίσει την κατάργηση των συγκεκριμένων νόμων, οι οποίοι  κατεδαφίζουν τα εργασιακά δικαιώματα»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook