Οι Αρχές στην Ονδούρα κατηγορούν τα καρτέλ ναρκωτικών πως βρίσκονται πίσω από την πρόσφατη δολοφονία γνωστού δημοσιογράφου, μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

O Alfredo Villatoro, διάσημος για τις εκπομπές του στο ραδιόφωνο, βρέθηκε την Τρίτη με μια σφαίρα στο κεφάλι, μια εβδομάδα μετά την απαγωγή του από αγνώστους. Ήταν διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού «HRN» και είχε επανειλημμένα ασκήσει έντονη κριτική στα καρτέλ ναρκωτικών.

\"\"

Όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός Ασφάλειας της χώρας, Pompeyo Bonilla, η δολοφονία του δημοσιογράφου εντάσσεται σε μια σειρά αντιποίνων στις προσπάθειες των Αρχών να περιορίσουν τη δράση των συμμοριών που λυμαίνονται συνοικίες αρκετών πόλεων.

«Προσπαθούν να τρομοκρατήσουν την κοινωνία», εξήγησε.

Στο στόχαστρο οι δημοσιογράφοι

Πρόκειται για τη δεύτερη δολοφονία δημοσιογράφου μέσα στον Μάιο. Την προηγούμενη εβδομάδα ένοπλοι πυροβόλησαν θανάσιμα τον διάσημο ακτιβιστή και υπέρμαχο των ομοφυλοφίλων, Erick Martinez.

\"\"Η Ονδούρα έχει τον υψηλότερο δείκτη εγκληματικότητας παγκοσμίως (80/100.000 κατοίκους μόνο το 2011) και θεωρείται η «γέφυρα» για τη μεταφορά τεράστιων ποσοτήτων κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική προς το Μεξικό, με τελικό προορισμό τις Η.Π.Α..
«Πιστεύουμε ότι πρόκειται για ένα ξεκάθαρο μήνυμα από το οργανωμένο έγκλημα. Η κυβέρνηση πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα», τόνισε από την πλευρά του ο Carlos Ortiz, πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών στην Ονδούρα.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί αποτελεί το γεγονός πως τον προηγούμενο μήνα, ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον κατοικίας και αυτοκινήτου δύο δημοσιογράφων της τηλεόρασης, χωρίς ευτυχώς να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook