Η Ε.Ε. θα πρέπει να αποκτήσει έναν εκλεγμένο πρόεδρο, προκειμένου οι ευρωπαϊκοί θεσμοί να έχουν μεγαλύτερη δημοκρατική νομιμοποίηση, υποστήριξε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε δηλώσεις του κατά την παραλαβή του βραβείου Καρλομάγνου.

Η Ε.Ε. θα πρέπει να αποκτήσει έναν εκλεγμένο πρόεδρο, προκειμένου οι ευρωπαϊκοί θεσμοί να έχουν μεγαλύτερη δημοκρατική νομιμοποίηση, υποστήριξε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε δηλώσεις του κατά την παραλαβή του βραβείου Καρλομάγνου.

«Η Ευρώπη πρέπει να έχει ένα πρόσωπο», τόνισε από το Ααχεν ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, υπογραμμίζοντας πως ειδικά σε αυτή την περίοδο κρίσης, «έχουμε ανάγκη από ισχυρούς ευρωπαϊκούς θεσμούς, με πολιτική νομιμοποίηση». Παράλληλα εκτίμησε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να εξελιχθεί σε μια «ευρωπαϊκή κυβέρνηση».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σόιμπλε υπερασπίζεται την ιδέα της εκλογής του προέδρου της Ε.Ε. της Ευρώπης με καθολική ψηφοφορία, όμως όπως σημειώνει, η ανάγκη αυτή γίνεται πιο πιεστική σήμερα, «διότι αν όλα μείνουν ως έχουν, φοβάμαι ότι θα φτάσουμε στο τέλος» του ευρωπαϊκού σχεδίου. «Το κλειδί για το μέλλον μας βρίσκεται στην Ευρώπη», υποστήριξε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook