Η ανάπτυξη και προώθηση του τουριστικού και αγροτικού μας προϊόντος αλλά και οι επενδύσεις, είναι στην ατζέντα των συναντήσεων της Περιφέρειας Κρήτης και της Περιφέρειας Κιέβου στην Ουκρανία.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης, τοπικοί φορείς υποδέχτηκαν σήμερα στο αεροδρόμιο Ηρακλείου την Ουκρανική αποστολή 85 ατόμων με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Κιέβου Anatolii Prysiazhniuk, τον Αρχιεπίσκοπο Ουκρανίας Oleksandr Drabynko,τον Ουκρανό και Έλληνα  πρέσβη, επιχειρηματίες, αλλά και δημοσιογράφους από τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Από τα μέλη της αποστολής οι 65 είναι μαθητές με τους συνοδούς τους που θα φιλοξενηθούν στην Κρήτη από σήμερα και για 15 ημέρες. Οι Ουκρανοί μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να δουν τις φυσικές ομορφιές της Κρήτης, να επισκεφθούν αξιοθέατα, να βιώσουν την φιλοξενία των Κρητικών ώστε να αποτελέσουν τους καλούς πρεσβευτές του νησιού και ευρύτερα της Ελλάδας στην Ουκρανία.

Τον Φεβρουάριο του 2012 είχε προηγηθεί επίσκεψη του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη στο Κίεβο όπου είχε καταγραφεί μεγάλο ενδιαφέρον των Ουκρανών για οικονομική και τουριστική συνεργασία.

«Καλωσορίζουμε με θερμότητα σήμερα την Ουκρανική αποστολή. Πριν από 6 μήνες ξεκινήσαμε μια συνεργασία με τον Περιφερειάρχη του Κιέβου και θα ήθελα να ευχαριστήσω για την φιλοξενία που δεχθήκαμε ως Κρητικοί στο Κίεβο.

Έχει αρχίσει μια συνεργασία σε δυο τομείς που ενδιαφέρουν την Κρήτη, και είναι ο τουριστικός τομέας και η προώθηση των ποιοτικών μας προϊόντων» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υποδεχόμενος στο αεροδρόμιο Ηρακλείου τον ομόλογο του Περιφερειάρχη Κιέβου Anatolii Prysiazhniuk, και πρόσθεσε: «Να ευχαριστήσω τον Έλληνα πρέσβη στο Κίεβο που σήμερα είναι μαζί μας, αλλά και τον Ουκρανό πρέσβη στην Αθήνα που έχουν κάνει πάρα πολύ σημαντική δουλειά και στο θέμα της βίζας, για την διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο περιοχών. Εμείς αποδεικνύουμε με έργα ότι μπορούμε πραγματικά να βγει η Κρήτη προς τα έξω και να έχει ένα καλύτερο αποτέλεσμα, μια εξωστρέφεια σε όλους τους τομείς».

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης ευχαρίστησε ιδιαίτερα και τον πρόξενο της Ουκρανίας στην Κρήτη Γιάννη Λίτινα καθώς όπως επεσήμανε «με την ουσιαστική του βοήθεια γίνεται πραγματικότητα αυτό που θα έπρεπε να έχει γίνει πολλά χρόνια νωρίτερα».

Ο Περιφερειάρχης Κιέβου Anatolii Prysiazhniuk ευχαρίστησε θερμά για την υποδοχή τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για το κάλεσμα και την φιλοξενία.

«Είμαστε πάρα πολύ ενθουσιασμένοι που καλέστηκαν τα παιδιά από την Ουκρανία για να ξεκουραστούν για 15 ημέρες στην Κρήτη. Μαζί μας έχουν έρθει επιχειρηματίες κυρίως από τον τουριστικό κλάδο με σκοπό να διευρυνθεί η τουριστική συνεργασία. Οι επιχειρηματίες που έχουν έρθει μαζί μας θα εξετάσουν το πλαίσιο της συνεργασίας, σε επιχειρηματικό και τουριστικό επίπεδο, που αναπτύσσεται δυναμικά το τελευταίο διάστημα μεταξύ των δυο χωρών».

Μεγάλη βαρύτητα πρόκειται να δοθεί στην αυριανή (Παρασκευή 18 Μαΐου ) σύσκεψη στις 10 το πρωί στην Περιφέρεια Κρήτης για θέματα επενδύσεων, τουριστικών, επιχειρηματικών και εμπορικών συνεργασιών για την προώθηση των αγροτικών μας προϊόντων, στην οποία έχουν κληθεί Επιμελητήρια, παραγωγικές τάξεις, εκπρόσωποι του τουρισμού, των εξαγωγέων αλλά και της Συνεταιριστικής Οργάνωσης Σουλτανίνας.

Η Ουκρανική αποστολή θα παραμείνει στο νησί μας έως την Κυριακή 20 Μαΐου και στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται επισκέψεις μεταξύ άλλων σε ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook