Ενημερωτική συνάντηση με τους εκπροσώπους του Σωματείου Ταξί Ρεθύμνου και του Συλλόγου επαρχιακών Ταξί «Ο ΤΑΛΩΣ» είχε χτες η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, με θέμα το νέο Νόμο για τη θεσμοθέτηση της έδρας των επιβατηγών Δη-μοσίας Χρήσης.

Στη συνάντηση  παρευρέθηκαν επίσης οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, κ.κ. Γιακουμάκης, Κακογιαννάκης, Λαμπρινός, Μαλλιαρός, Παρασύ-ρης, Χνάρης, καθώς και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, κ. Κατσανέβας, ο Νομικός Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, κ. Δρυμάκης και ο Υπάλληλος της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, κ. Ιορδανίδης.

Η κα Λιονή ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι πλέον βάσει της νομοθεσίας η θεσμοθέτηση της έδρας επιβατηγών Δημοσίας Χρήσης μεταφέρεται ως αρμοδιότητα από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στις αιρετές Περιφέρειες, οι οποίες και θα προχωρούν στη θεσμοθέτηση μετά από απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και στη συνέχεια της συνάντησης ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των παρευρισκομένων.