Με την συμμετοχή πολλών γυναικών που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά σε κάποιον τομέα ή πρόκειται ν’ ασχοληθούν στο μέλλον, πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, η εκδήλωση με θέμα: « ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ. ΜΥΘΟΣ ‘Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ;»

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 11 γυναίκες πρέσβειρες επιχειρηματικότητας από την Ελλάδα και τη Σουηδία, μεταξύ των οποίων και η πρέσβειρα γυναικείας επιχειρηματικότητας Κρήτης κα. Μαρία Πιτσικάκη, ανταλλάσοντας απόψεις και παρουσιάζοντας καλές πρακτικές που θα μπορούσαν ν’ αποτελέσουν πρότυπο γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν όσες γυναίκες άνοιξαν ή πρόκειται ν’ ανοίξουν δική τους επιχείρηση, αλλά και τη στήριξη που απαιτείται για την ενθάρρυνσή τους.

Η εκπρόσωπος της Σουηδικής γυναικείας επιχειρηματικότητας κα Lisa Thorden ανέφερε ότι στη χώρα της, των 9.000.000 κατοίκων, λειτουργούν 750.000 επιχειρήσεις, το 90% των οποίων είναι μικρές και απασχολούν λιγότερους από 10 υπαλλήλους. Τόνισε δε, ότι το 27% των σουηδικών επιχειρήσεων διοικείται από γυναίκες. Σύμφωνα με την κα Thorden η σκληρή δουλειά, η συνεργασία και η αξιοποίηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά την προσπάθεια των γυναικών να επιτύχουν ως επιχειρηματίες.

Ακολούθησε συζήτηση και παρουσίαση των δυνατοτήτων που παρέχονται από ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς για την τόνωση της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook