Τελευταία ενημέρωση 10:05

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου επισκέφθηκε πριν από λίγη  ώρα ο Αρχηγός της Τουρκικής ακτοφυλακής Serdar DÜLGER, που βρίσκεται από νωρίς το πρωί στο Ηράκλειο ,  στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ελλάδα από 16 έως 20 Μαΐου, μαζί με τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος της Ελληνικής Ακτοφυλακής κ. Κωνσταντίνο Σούλη.
Αυτή την ώρα κατευθύνονται προς την Κνωσό.

Βασικός σκοπός της συνάντησης που ξεκίνησε από την Αθήνα και συνεχίζεται στη Κρήτη είναι η ανάπτυξη συνεργασίας για την αποτροπή της διακίνησης των λαθρομεταναστών και οι δυνατότητες διεύρυνσης της διμερούς συνεργασίας για την εξάρθρωση των κυκλωμάτων που διακινούν παράνομους αλλοδαπούς, λαθραία προϊόντα και ναρκωτικά μέσω της ελληνοτουρκικής θαλάσσιας μεθορίου.

Οι δύο αρχηγοί θα επισκεφθούν επίσης το Μουσείο Καζαντζάκης και στη συνέχεια θα επισκεφθούν τις Αρχάνες  ενώ  ο αργηχός της Τουρκικής ακτοφυλακής θα ξεναγηθεί και σε διάφορες εγκαταστάσεις του λιμενικού σώματος.

Αναμένεται να αναχωρήσουν από το Ηράκλειο  στις 6 το απόγευμα .

Η επίσκεψη στην Αθήνα

Την Παρασκευή έλαβαν χώρα στο Αρχηγείο Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ στον Πειραιά, διμερείς συνομιλίες υπηρεσιακών παραγόντων των δύο Σωμάτων, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Οι συνομιλίες των Αρχηγών των δύο Σωμάτων θεωρούνται εξαιρετικής σημασίας για την ανάπτυξη της συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας και διεξάγονται στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, που έχουν συμφωνηθεί από τους Υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών.

Στη συνάντηση διαπιστώθηκε με αμοιβαία ικανοποίηση η βελτίωση της διμερούς συνεργασίας, ενώ οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη εμπέδωσής της, μέσω κοινών προσπαθειών στη βάση της αμοιβαίας κατανόησης και εμπιστοσύνης και των σχέσεων καλής γειτονίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook