Τη βίαιη προσαγωγή του τέως υφυπουργού και αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών για θέματα Δημόσιας Τάξης Χρήστου Μαρκογιαννάκη αποφάσισε το δικαστήριο στη δίκη των οκτώ κατηγορουμένων για τη συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», καθώς, όπως αποκάλυψε tovima.gr,  ο πρώην υπουργός δεν παρουσιάστηκε για δεύτερη φορά, ούτε την Παρασκευή, αν και ήταν προγραμματισμένο, για να καταθέσει.

Υπενθυμίζεται ότι την παρουσία του κ. Μαρκογιαννάκη αλλά και πρώην υψηλόβαθμων στελεχών της Αντιτρομοκρατικής επιθυμούσαν οι κατηγορούμενοι Νίκος Μαζιώτης και Παναγιώτα Ρούπα που έχουν παραδεχτεί τη συμμετοχή τους στην οργάνωση. Και αυτό γιατί την εποχή της σύλληψης των κατηγορουμένων, τον Απρίλιο του 2010, ο πρώην υπουργός είχε επανειλημμένως δηλώσει σε συνεντεύξεις του πως ο Μαζιώτης και η Ρούπα παρακολουθούνταν για πολλά χρόνια πριν τη σύλληψή τους.

Ο εισαγγελέας αν και αρχικά δεν είχε δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την κλήτευση Μαρκογιαννάκη, στην πρώτη συνεδρίαση του δικαστηρίου στις 30 Απριλίου, ζήτησε από το δικαστήριο να επιμείνει στην παρουσία του, παρατηρώντας μάλιστα ότι ο πρώην υπουργός όφειλε να εξηγήσει στο δικαστήριο τους λόγους της χθεσινής απουσίας του. Το δικαστήριο δέχτηκε το συγκεκριμένο αίτημα.

Η δίκη συνεχίστηκε χθες Παρασκευή 18 Μαΐου, όπου ο κ. Μαρκογιαννάκης πάλι δεν προσήλθε για να καταθέσει.

Νωρίτερα είχε καταθέσει ο διοικητής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας την περίοδο Μάρτιος – Νοέμβριος 2009, λίγους μήνες πριν από τη σύλληψη των οκτώ κατηγορουμένων.

Ο αποστρατευθείς πλέον αξιωματικός κατέθεσε ότι, σε αντίθεση με όσα είχε δηλώσει ο πρώην υπουργός σε παλαιότερες συνεντεύξεις του, οι Ν. Μαζιώτης και Π. Ρούπα δεν παρακολουθούνταν κατά την περίοδο που εκείνος ήταν διοικητής της υπηρεσίας.

Επιπλέον, ερωτώμενος επανειλημμένως από την υπεράσπιση, δήλωσε ότι, την περίοδο που εκείνος υπηρετούσε στην Αντιτρομοκρατική, δεν προέκυψε οποιοδήποτε επιβαρυντικό στοιχείο για τους κατηγορούμενους. Το δικαστήριο διέκοψε για την 1η Ιουνίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook