Στην Ελλάδα της δεκαετίας του 60 έλεγαν ότι «ο βασιλιάς δεν μπορεί να διορίζει πρωθυπουργό τον κηπουρό του». Στη Ρωσία του σήμερα, ο Πούτιν διόρισε εκπρόσωπό του ένα εργοδηγό από εργοστάσιο αρμάτων…

Η πρόταση του Ιγκόρ Χολμάνσκιχ, που απασχολείται σε εργοστάσιο αρμάτων μάχης, να προστατεύσει τον τότε πρωθυπουργό της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν από τους διαδηλωτές, ξεπληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Ο επανεκλεγείς Ρώσος πρόεδρος αποδεικνύει ότι είναι κάτι περισσότερο από γενναιόδωρος με ανθρώπους που τον υποστηρίζουν με αυταπάρνηση…

Ο Ιγκόρ Χολμάνσκιχ, εργοδηγός στα εργοστάσια Ουράλ-Βαγκόν-Ζαβόντ του Νίζνι Ταγούιλ θα είναι στο εξής ο προσωπικός εκπρόσωπος του Βλαντίμιρ Πούτιν στην περιοχή των Ουραλίων.

Ο πρώην εργοδηγός και νυν κρατικός αξιωματούχος έγινε γνωστός λίγες ημέρες μετά την πρώτη ογκώδη διαδήλωση της αντιπολίτευσης στη Μόσχα το Δεκέμβριο του 2011, όταν συνομίλησε μέσω τηλεδιάσκεψης με τον Πούτιν κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής εκπομπής.

«Θα ήθελα να πω όσον αφορά αυτές τις διαδηλώσεις ότι αν δεν τα καταφέρνει η αστυνομία, τότε οι συνάδελφοι μου κι εγώ είμαστε έτοιμοι να έρθουμε (σ.σ. στη Μόσχα) και να υπερασπιστούμε τη σταθερότητά μας, σεβόμενοι φυσικά τους νόμους», είχε δηλώσει τότε ο Χολμάνσκιχ, όρθιος δίπλα στην αλυσίδα συναρμολόγησης των αρμάτων και περιστοιχιζόμενος από γεροδεμένους εργάτες, ντυμένους με μπλε φόρμες. Η δήλωσή του προκάλεσε τα χειροκροτήματα του κοινού που παρακολουθούσε την εκπομπή στο στούντιο.

«Ελάτε, ελάτε, όμως όχι τώρα. Ελπίζω σε μια άλλη ευκαιρία», απάντησε χαμογελώντας ο Πούτιν. Η δημόσια ρωσική τηλεόραση έδειξε χθες τον Πούτιν να υποδέχεται τον Χολμάνσκιχ στο γραφείο του και να του προτείνει να αναλάβει εκπρόσωπός του στα Ουράλια. «Νομίζω ότι είναι σωστό εσείς, που περάσατε τη ζωή σας στο εργοστάσιο και ξέρετε πώς ζουν οι άνθρωποι, να αναλάβετε αυτή τη θέση», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Το 2004 ο Πούτιν είχε ιδρύσει θέσεις εκπροσώπων του Κρεμλίνου στην επαρχία, στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης που στόχευε να ενισχύσει τις εξουσίες της κυβέρνησης της χώρας. Επισήμως, οι εκπρόσωποι αυτοί δεν έχουν κάποια ιδιαίτερα προνόμια, όμως η άμεση σχέση τους με τον ισχυρό άνδρα της χώρας τους προσδίδει σημαντική επιρροή.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook