Η Τσέλσι είναι η νέα κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία της. Ο …αόρατος σκηνοθέτης του ποδοσφαίρου εποίησε τα πάντα σοφά όσον αφορά στην περίπτωση του Ιβοριανού άσου, ο οποίος πάντοτε έφτανε στο τρεχούμενο νερό αλλά η δίψα του παρέμενε αναλλοίωτη. Στα 34 του χρόνια ο μεγάλος σέντερ φορ …παίρνει την πηγή μαζί του. Αυτό είναι το δικό του Τσάμπιονς Λιγκ. 

Δεν αξίζει να αναφέρουμε τι έχει κάνει μέχρι εδώ ο Ντρογκμπά. Στον τελικό του Μονάχου πρώτα ισοφάρισε την Μπάγερν στο 88\’ για να μιλήσει τελευταίος στην διαδικασία των πέναλτι. Το τρυφερό ενσταντανέ του Ντρογκμπά και της Τσέλσι με την ιστορία είχε ολοκληρωθεί και τα φλας άναψαν για να απαθανατίσουν τις στιγμές.
Στην διαδικασία των πέναλτι η Μπάγερν χαμογέλασε πρώτη μετά το χαμένο πέναλτι του Μάτα, αλλά εκεί ο φύλακας άγγελος της Τσέλσι Πετρ Τσεχ ολοκλήρωσε μια καταπληκτική χρονιά με δύο επεμβάσεις στα πέναλτι των ΄Όλιτς και Σβαινστάιγκερ. Ο Ντρογκμπά πήρε φόρα αποφασιστικά για να καρφώσει τη μπάλα στα δίχτυα του Νόιερ και μαζί το σημαιάκι της Τσέλσι στο Έβερεστ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. 
Αφιονισμένη άρχισε η Μπάγερν στον τελικό. Στην έδρα της δεν είχε άλλη επιλογή. Σε αυτό βοήθησε και η άκρως αμυντική τακτική της Τσέλσι. Με 4-2-3-1 παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες, αλλά οι Βαυαροί ξεδίπλωσαν στο γήπεδο την πιο επιθετική version της συγκεκριμένης διάταξης. Ο Ριμπερί από τη μία πλευρά και ο Ρόμπεν από την άλλη ενορχήστρωναν και δημιουργούσαν τα ρήγματα. 
Οι εναλλακτικές τους ήταν είτε να τελειώνουν τις φάσεις είτε να σπάνε τη μπάλα στην περιοχή όποτε αυτό ήταν δυνατό. Σε αυτό το επιθετικό κρεσέντο κορυφαίες στιγμές της Μπάγερν αποτέλεσαν το σουτ του Ρόμπεν το οποίο έδιωξε δύσκολα με τα πόδια ο Τσεχ (21\’) και το σουτ του Γκόμες, ο οποιός ναι μεν ξεμαρκαρίστηκε υπέροχα αλλά τα χάλασε στην τελική προσπάθεια (42\’).
Όσο περνούσε η ώρα  τόσο περισσότερο έμοιαζε η Τσέλσι προσηλωμένη στην τακτική που εφάρμοσε στα δύο παιχνίδια με τη Μπαρτσελόνα. Η πολυπρόσωπη αμυντική τακτική (συνήθως με 9 παίκτες πίσω από τη μπάλα) ήταν η \”αντιβίωση\” που σκαρφίστηκε ο Ντι Ματέο για να αντμετωπίσει την έξαρση των Βαυαρών. Και επειδή η Μπαγερν δεν είναι δα και \”Μπάρτσα\” η Τσέλσι προσπάθησε να χτυπήσει στην κόντρα και αν στεκόταν λίγο πιο τυχερή στην φάση του Καλού (37\’) θα μπορούσε να είχε παγώσει την Αλιάνζ Αρίνα. Στη συγκεκριμένη φάση μίλησε η κλάση του Νόιερ αποδίδωντας δικαιοσύνη στον συσχετισμό απόδοσης των δύο ομάδων και σκορ.
Στο ταμείο του πρώτου μέρους αξίζει να αναφερθεί ότι ο τελικός είχε υψηλότερο ρυθμό από αυτόν που περίμεναν οι ειδικοί και πλην την άκρατη επιθετικότητα της Μπάγερν σε αυτό βοήθησε η διάθεση των Άγγλων να μετατρέψουν σε κόντρα επίθεση το παραμικρό λάθος όταν οι Βαυαροί είχαν την μπάλα στα πόδια τους.
Το δεύτερο μέρος δεν είχε μεγάλες διαφορές. Όποτε η Τσέλσι έφτανε σε ισορροπία το παιχνίδι μια ευκαιρία της Μπάγερν άναβε το φυτίλι της πεποίθησης ότι αυτή θα είναι η ομάδα που θα σκοράρει πρώτη. Το πλάνο της Τσέλσι λειτούργησε άψογα μέχρι το 83\’. Ναι μεν η Μπάγερν κυριάρχησε απόλυτα, αλλά η κυριαρχία αυτή δεν φαινόταν ικανή να γύρει οριστικά την πλάστιγγα υπέρ της. Ο Τσεχ σε …συνεργασία με τον Κόουλ έκαναν το λάθος του αγώνα με την κεφαλιά του Μίλερ 7 λεπτά πριν  από το τέλος της κανονικής διάρκειας να χτυπά στο δοκάρι και να καταλήγει στα δίχτυα. Το προβάδισμα της Μπάγερν σε συνδυασμό με την άρτια αγωνιστική της συμπεριφορά δεν προμήνυαν κάποια συγκλονιστική ανατροπή. 
Υπολόγισαν όμως δίχως τον ποδοσφαιριστή σύμβολο της Τσέλσι. ο Ντρογκμπά χρειάστηκε μόλις ένα κόρνερ για να νικήσει κόντρα στη ροή του αγώνα τον Νόιερ. 1-1 στο 88\’ και restart στον τελικό έστω και αν η οσμή της Βαρκελώνης (1999) ήταν διάχυτη στον αέρα της Αλιάνζ Αρίνα. Το φάουλ του Ντρογκμπά στη τελευταία φάση του αγώνα ταξίδεψε στη …σελήνη και η παράταση στο ματς ήταν γεγονός. 
Με καθαρό μυαλό παίζει ο Ντρογκμπά σε όλο το Τσάμπιονς Λιγκ και οδηγεί τη Τσέλσι, ωστόσο ο ηγέτης των \”μπλε\” πήρε το δευτερόλεπτο θολώματος στην πιο ακατάλληλη στιγμή. Επιεικώς χαζή η ενέργεια του να ανατρέψει τον Ριμπερί με την έναρξη της παράτασης (93\’), πέναλτι δωράκι το οποίο κλήθηκε να ξετυλίξει ο Ρόμπεν. Ο φύλακας-άγγελος της Τσέλσι Πετρ Τσεχ …ψώνισε τον πρών συμπαίκτη του και το δώρο επεστράφηκε κόντρα στους νόμους που επιτάσσει το σαβουάρ βιβρ. Η ισοπαλία παρέμεινε άθικτη όπως και οι ελπίδες της Τσέλσι για κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. 
Στο δεύτερο μέρος του έξτρα 30λεπτου η Μπαγερν είχε τις δύο μεγάλες ευκαιρίες για κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ με Όλιτς και Γκόμες όμως ο Θεός ήθελε τον Ντρογκμπά και την Τσέλσι.

H ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΤΡΟΠΑΙΟΥ ΣΕ VIDEO
ΔΕΙΤΕ ΣΕ VIDEO ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ 
Παναγιώτης Βουγιούς 
pamesports.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook