Να εστιάσουν την προεκλογική τους εκστρατεία στις προτάσεις τους για την επόμενη μέρα και σταματήσουν την «ανόητη κινδυνολογία» κάλεσε τα κόμματα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό.

Σε ό,τι αφορά στη συμμετοχή της χώρας στην ευρωζώνη, επανέλαβε ότι η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή χώρα και η παρουσία μας στην ευρωζώνη μπορεί να αποτελέσει εχέγγυο για μια σταθερή πορεία στο βαθμό που μπορεί να συντελέσει σε μια αλλαγή πολιτικής. Όπως είπε, «η χώρα πρέπει να αξιοποίησει τα δικαιώματα που έχει από την ισότιμη συμμετοχή της στην ευρωζώνη».

Σχετικά με τις καταθέσεις, σημείωσε εκ νέου ότι τις εγγυάται το Σύνταγμα και η ΕΚΤ και διαβεβαίωσε πως θα της εγγυηθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε ότι μεταξύ των άμεσων μέτρων που θα λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ, αν σχηματίσει κυβέρνηση, είναι η επαναφορά του επιδόματος ανεργίας στα 440 ευρώ, η προώθηση δημόσιων επενδύσεων για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και η αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Το επόμενο βήμα, όπως ανέφερε, θα είναι να δρομολογηθεί ένα σχέδιο αναδιανομής του πλούτου, δηλ. ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα.

Τάχθηκε δε κατά της αύξησης των τιμολογίων της ΔΕΗ, ενώ σε ό,τι αφορά την πρόταση του Μ. Γλέζου, η οποία πυροδότησε αντιδράσεις, διευκρίνισε ότι είναι μια ιδέα που δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα προσπαθήσουμε με βάση τη στήριξης που θα μας δώσει ο λαός να δημιουργήσουμε ένα σταθερό πεδίο πάνω στο οποίο πατήσει η ελληνική οικονομία», τόνισε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραχώρησε συνέντευξη στον Σκάι.

protothema.gr