Οι εκδηλώσεις της διοργάνωσης «Ημέρες Ρεθύμνου» για σήμερα και τις επόμενες ημέρες:

Κυριακή 20 Μαΐου

Συναυλία του Μουσικού Καρπού

Ο «Μουσικός Καρπός» παρουσιάζει «Το Χάρτινο Καράβι του Νότη Μαυρουδή» - Συναυλία με την Παιδική - Νεανική Χορωδία του «Μουσικού Καρπού». Συμμετέχει 8μελές Μουσικό Σχήμα.
Χώρος: Παλαιοντολογικό Μουσείο Ρεθύμνου
Ώρα: 20:30

Δευτέρα 21 Μαΐου

Συναυλία της Κορίνας Λεγάκη και των Οutward Βound

Η Κορίνα Λεγάκη θα παρουσιάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα. Με την ερμηνεία της, θα μας ταξιδέψει σε διάφορες χώρες του κόσμου με σταθμούς συνθέσεις των Kurt Weill, Nicola Piovanni, Astor Piazzolla, Dimitri Tiomkin κ.ά., με τελικό σταθμό την Ελλάδα και τις συνθέσεις των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Νίκου Ξυδάκη, Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον λόγο της Σαπφούς, του Οδυσσέα Ελύτη, του Νίκου Γκάτσου, καθώς και συνθέσεις από τον πρώτο προσωπικό της δίσκο «Χορός με τη Βροχή» αλλά και τα νέα της τραγούδια σε μουσική Δημήτρη Μαραμή και στίχους Μιχάλη Γκανά.

Συνοδοιπόροι στο ταξίδι της αυτό, δύο από τα μέλη του συγκροτήματος Outward Bound (Δημήτρης Νεονάκης - κιθάρα, Αντώνης Τσικανδηλάκης – πιάνο), των οποίων ο τελευταίος δίσκος «The path» ήταν στους 10 προτεινόμενους νέους δίσκους σ’ ένα από τα πιο σημαντικά περιοδικά στο χώρο της μουσικής, το «New York City Jazz Record».

Μαζί τους ο Γιώργος Ζαμπακάς στα τύμπανα και ο Γιώργος Παπαϊωάννου στο βιολί.

Χώρος: Τζαμί Καρά-Μουσά
Ώρα:21:30

Τετάρτη 23 Μαΐου

Συναυλία Άρπας με την Ελένη Τσαουσάκη

Ένα μουσικό ταξίδι με μέσο την κέλτικη και τη μεγάλη ορχηστική άρπα με πεντάλ θα κάνει το κοινό στη συναυλία άρπας με την Ελένη Τσαουσάκη. Από τα τέλη του 19ου μέχρι τις αρχές του 21ου αιώνα η άρπα κάνει το δική της ηχοχρωματική διαδρομή μέσα από το πρίσμα του υστερο-ρομαντισμού, ιμπρεσιονισμού, γαλλικού νεοκλασικισμού για να φτάσει μέχρι τη σύγχρονη εποχή. Ένα ρεσιτάλ όπου, μέσα από λιτές αρμονίες και παραδοσιακές κέλτικες μελωδίες, αιθέρια αρπίσματα και glissandi, και σύγχρονες τεχνικές, ξετυλίγονται οι ηχητικές και τεχνικές δυνατότητες του οργάνου.

Χώρος: Ενετικός Ναός Αγίας Σοφίας

Ώρα: 21:30

Συνεχίζονται:

- Η έκθεση «Χάρτες και γκραβούρες του Ρεθύμνου και της Κρήτης», στον ενετικό Ναό Αγίας Σοφίας στην οδό Π. Κορωναίου και Σμύρνης, μέχρι τις 25/5.
Ώρες λειτουργίας Δευτ- Κυρ. 11.00 – 14.00 και 18.00 – 21.00

- Η Έκθεση εικαστικών στην αίθουσα του Αγίου Φραγκίσκου, καθημερινά μέχρι 30 Μαΐου. Οι ώρες λειτουργίας είναι από Δευτέρα έως Σάββατο 18:00- 22.00