«Η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη σίγουρα μπορεί να αποτραπεί, είναι όμως στο χέρι της Ελλάδας να τηρήσει τις δεσμεύσεις της». Σαφής στις δηλώσεις του για μία ακόμη φορά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο χερ Σόιμπλε, μιλώντας στην εφημερίδα Bild am Sonntag, επανέλαβε πως «η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος» και προχώρησε σε μια νέα, έμμεση «επίθεση» στις πολιτικές δυνάμεις που καταφέρονται κατά του Μνημονίου και των μέτρων λιτότητας: «Δεν μπορείς να έχεις το ένα χωρίς το άλλο. Όποιος στην Ελλάδα λέει πως αυτό μπορεί να γίνει, τότε κοροϊδεύει και τον εαυτό του και τους ψηφοφόρους».

Στο ερώτημα εάν μια πιθανή έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη μπορεί να αποτραπεί, ο κ. Σόιμπλε απαντά: «Φυσικά. Αυτός είναι ο στόχος που είχαμε από την αρχή, όταν συμφωνήσαμε στις προσπάθειες διάσωσης και στα προγράμματα στήριξης της Ελλάδας και στο PSI που απελευθέρωσε τη χώρα για πολλά χρόνια από την ανάγκη να πάρει δάνεια από τις αγορές».

Αλλά … υπενθύμισε πως: «τώρα είναι στο χέρι της Ελλάδας να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της», ενώ ξεκαθάρισε πως ελπίζει ότι η χώρα μας θα αποκτήσει μια σταθερή κυβέρνηση όσο το δυνατόν συντομότερα.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook