Για αλλαγή πολιτικής στην Ευρώπη με τους ευρωπαίους σοσιαλιστές κάνει λόγο σε σχετική του ανακοίνωση  ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου. το πλήρες κείμενο της δήλωσης αναφέρει:

«Σε μια Ευρώπη που φαίνεται να αλλάζει ο ευρωπαϊκός δρόμος υπέρβασης της κρίσης ως η πιο ασφαλής επιλογή για τη χώρα και τους πολίτες.

Όμως ποιος Ευρωπαϊκός δρόμος; Αυτός της δεξιάς Μέρκελ και του Σαρκοζί, ομογάλακτων του κυρίου Σαμαρά;

Ασφαλώς όχι, αυτός ο δρόμος του Ευρωπαϊκού λαϊκού κόμματος συμπιέζει όλο και περισσότερο τις χώρες του Νότου της Ευρώπης.

Και η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες που έχει υποστεί τις συνέπειες αυτής της πολιτικής, που επέβαλε ο δεξιός πολιτικός άξονας Μέρκελ –Σαρκοζί.

Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας που κερδίζει συνεχώς έδαφος μετά και την εκλογή του νέου προέδρου στη Γαλλία είναι η νέα ελπίδα για την Ευρώπη της αλληλεγγύης και της συνοχής.

Το ΠΑΣΟΚ ως μέλος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού κόμματος έχει πλέον τη μεγάλη δυνατότητα να συμβάλλει σε αυτή την αλλαγή πολιτικής.  Η σύνοδος των Ευρωπαίων σοσιαλιστών ηγετών τις επόμενες ημέρες, θα δώσει σάρκα και οστά στον ευρωπαϊκό δρόμο που αναζητούν οι χώρες του νότου και οι λαοί της Ευρώπης.

Ένα νέο ευρωπαϊκό σχέδιο για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή με πολιτικές στήριξης θα ανοίξουν νέες προοπτικές στη δική μας προσπάθεια.

Η Ελλάδα δεν θα είναι πλέον μόνη σε αυτό τον αγώνα.

Μαζί με τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές μπορούμε να πετύχουμε την αλλαγή πολιτικής».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook