Τουρκικά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για συμφωνία Κύπρου – Ισραήλ, που προβλέπει την ανάπτυξη 20.000 Ισραηλινών κομάντος στο νησί.

Όπως δημοσιεύει το protothema.gr, η εφημερίδα Hurriyet, στην ηλεκτρονική της έκδοση, επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, το οποίο υποστηρίζει σε ρεπορτάζ του ότι Μπενιαμίν Νετανιάχου και Δημήτρης Χριστόφιας συμφώνησαν επί της συγκεκριμένης αποστολής τον περασμένο Φεβρουάριο, στις 16 του μηνός, όταν και συναντήθηκαν στην Κύπρο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Νετανιάχου φέρεται να προσφέρθηκε να αναλάβει όλα τα έξοδα για την κατασκευή μονάδας φυσικού αερίου στην Κύπρο και, σε αντάλλαγμα, ζήτησε όλο το προσωπικό -10.000 άνθρωποι- να μεταφερθούν από το Ισραήλ με τις οικογένειές τους.

Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι, μαζί με τους 20.000 Ισραηλινούς στρατιώτες, στην Κύπρο θα εγκατασταθούν μόνιμα 30.000 Ισραηλινοί. Οι Τούρκοι κάνουν λόγο για «προβλημα ασφαλείας που θα προκαλέσει η ανάπτυξη Ισραηλινών στην Κύπρο», ενώ υποστηρίζουν ότι η βάση των Ισραηλινών θα είναι η Λεμεσός.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook