Η βασιλική οικογένεια της Νορβηγίας, απέκτησε την δική της… Athena. Το όνομα της θεάς της σοφίας, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, αποφάσισαν να δώσουν στην μόλις 5 μηνών κορούλα τους, ο πρίγκιπας Joachim, δευτερότοκος γιος της βασίλισσας Margrethe, και  η  σύζυγος του πριγκίπισσα  Marie.

Το ελληνικό όνομα που επέλεξε για την κόρη του,  ο 6ος στη σειρά διαδοχής στο νορβηγικό θρόνο,  αποτέλεσε έκπληξη και συζητήθηκε έντονα στη χώρα. Το πριγκηπικό ζευγάρι, επέλεξε να κρατήσει ως .., επτασφράγιστο μυστικό το όνομα της νεοφώτιστης, το οποίο άκουσαν συγγενείς και καλεσμένοι κατά το μυστήριο της βάπτισης την περασμένη Κυριακή.

Στα ρεπορτάζ των τηλεοπτικών σταθμών, γινόταν ιδιαίτερη αναφορά στην θεά Αθηνά της αρχαίας Ελλάδας και στους συμβολισμούς του ονόματος.

Σε online ψηφοφορία της εφημερίδας «BT» στο διαδίκτυο, με ερώτημα : «Σας αρέσει το όνομα Αθηνά για την πριγκίπισσα» το 57%  απάντησε : «Ναι, είναι εκπληκτικό και συναρπαστικό». 18% :  «Όχι, θα έπρεπε να είναι διαφορετικό» και 25% : «Θα το συνηθίσουμε».

Η πριγκίπισσα Αθηνά της Νορβηγίας, έχει έναν μεγαλύτερο αδελφό, τον 4χρονο πρίγκιπα Henrik.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook