Σε συνάντηση των ηγεσιών των τεσσάρων μεγαλύτερων οικονομιών της Ευρωζώνης πριν την τακτική Σύνοδο Κορυφής στο τέλος του Ιουνίου προσβλέπει ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, που προσκάλεσε την Άνγκελα Μέρκελ, τον Φρανσουά Ολάντ και τον Μαριάνο Ραχόι στην ιταλική πρωτεύουσα.

Η ακριβής ημερομηνία δεν έχει καθοριστεί, με ορισμένες πληροφορίες να θέλουν τη διεξαγωγή της πριν τις βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία.

Ο Γερμανός εκπρόσωπος Γκέοργκ Στράιτερ, επιβεβαιώνοντας την πρόσκληση Μόντι, δήλωσε πως η ακριβής ημερομηνία διεξαγωγής της δεν έχει οριστεί ακόμη. Το ιταλικό πρακτορείο αναφέρει πως στόχος είναι η «μίνι σύνοδος» να προηγθεί της 10ης Ιουνίου, οπότε και στήνονται οι κάλπες στη Γαλλία.

Κυβερνητικές πηγές τόνισαν στο Γερμανικό Πρακτορείο πως εξετάζεται το εάν η Μέρκελ έχει όντως χρόνο να παραβρεθεί σε ένα τέτοιο συμπληρωματικό διπλωματικό γεγονός, δεδομένου ότι το χρονοδιάγραμμα των συναντήσεών της είναι πλήρες και ότι στο ευρωπαϊκό επίπεδο υπάρχουν πλείστες συναντήσεις.

Όπως τονίζει το ιταλικό πρακτορείο, ο Μόντι αρχικά είχε προσκαλέσει μόνον τη Μέρκελ και τον Ολάντ, όμως αργότερα πρόσθεσε στον κατάλογο και τον Ραχόι. Οι Μόντι και Ολάντ υποστηρίζουν την έκδοση του ευρωομολόγου, μία ιδέα στην οποία η Μέρκελ αντιτίθεται σθεναρά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook