Την διακοπή της πίστωσης για τον ΕΟΠΠΥ από την Τετάρτη, αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί της Κρήτης συμμετέχοντας στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει οι φαρμακευτικοί σύλλογοι της χώρας.

Τα φαρμακεία σε Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο θα πραγματοποιήσουν ταυτόχρονα απεργία οπότε θα παραμείνουν κλειστά ενώ οι ασφαλισμένοι θα εξυπηρετούνται κανονικά από τα εφημερεύοντα.

Διαφορετική στάση αποφάσισε να τηρήσει ο φαρμακευτικός Σύλλογος Λασιθίου, που ναι μεν συμμετέχει στην αναστολή των πιστώσεων στον ΕΟΠΥΥ αλλά δεν προχωρά σε απεργιακή κινητοποίηση και όλα τα φαρμακεία θα παραμείνουν αύριο ανοιχτά.

Για τους χιλιάδες ασφαλισμένους, η απόφαση των φαρμακευτικών συλλόγων σημαίνει ότι από αύριο θα πρέπει να πληρώνουν τοις μετρητοίς για να προμηθευτούν τα φάρμακά τους και στη συνέχεια να τα διεκδικούν από τον ΕΟΠΥΥ.

Οι φαρμακοποιοί με τον τρόπο αυτό διεκδικούν μια λύση με το πρόβλημα των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τα φαρμακεία που αγγίζουν πλέον τα 270 εκ. ευρώ καθώς επίσης και με τις οφειλές άλλων ασφαλιστικών ταμείων που για το 2011 ανέρχονται σε 250 εκατ. ευρώ.

Με ανακοινώσεις τους οι φαρμακευτικοί σύλλογοι της Κρήτης τους απευθύνονται προς το κοινό ζητώντας κατανόηση που σε μία δύσκολη συγκυρία αναγκαζόνται να διακόψουν την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων, εξηγώντας ότι τα φαρμακεία για μία σειρά λόγους μεταξύ των οποίων και οι καθυστερήσεις εκ μέρους των ασφαλιστικών ταμείων, αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook