Σε μπούμερανγκ κυρίως για τον Σαμαρά κινδυνεύει να μετατραπεί η συμφωνία με την Μπακογιάννη για συνεργασία εν όψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου.

Απο την μια είναι οι πολίτες που δεν \”χάβουν\” με τίποτε την \”συνεργασία\” αυτή, όταν μόλις πριν απο λίγες ημέρες οι μεν έθαβαν ή ακόμη και σκυλόβριζαν τους δε.

Απο την άλλη είναι οι υποψήφιοι βουλευτές, καθώς οι \”αγκωνιές\” που πέφτουν για να \”χωρέσουν\” σε εκλόγιμες θέσεις οι υποψήφιοι της Ντόρας έχουν εξοργίσει εκείνους της ΝΔ που έδοσαν αγώνα (αλλά και χρήματα) για να καταφέρουν να εκλεγούν στις εκλογές της 6ης Μαίου.

Για παράδειγμα στα Χανιά, εαν (λέμε εαν) η ΝΔ εκλέξει και πάλι τρείς βουλευτές και στην πρώτη τριάδα είναι οι Μαρκογιαννάκης (ΔΗΣΥ),Βολουδάκης (ΝΔ) και Βιρβιδάκης (ΝΔ), τότε μένει εκτός ο Κώστας ο Γύπαρης.

Θα μου πείτε ότι και ο Χρήστος ο Μαρκογιαννάκης που ήρθε πρώτος στο Νομό με πάνω απο 7.000 ψήφους \”δικαιούται\” να εκπροσωπεί τα Χανιά στην Βουλή.

Όμως και ο Κώστας – που διετέλεσε βουλευτής για ένα 24ωρο – έχει τα δίκια του, άμα λέει πως αυτός αγωνίστηκε για την ΝΔ όταν \”άλλοι\” την πολεμούσαν.

Ανάλογες είναι οι αναταράξεις και στο Ηράκλειο με τους Κεφαλογιάννη, Αυγενάκη και ειδικά με τον Δεικτάκη, ο οποίος βλέπει και αυτός ορατό το ενδεχόμενο να έχει στους τίτλους του πως διετέλεσε βουλευτής για ένα 24ωρο.

Το μέγα ερώτημα είναι εαν και κατα πόσον \”άξιζε\” αυτός ο \”γάμος\” γιατί – μέχρι τώρα – οι ενδείξεις δείχνουν ότι οφελημένοι θα είναι μεν δύο, αλλά όχι αυτοί που νομίζετε.

Όφελος θα έχει απο την μια η Ντόρα Μπακογιάννη και οι υποψήφιοι της ΔΗΣΥ που διαφορετικά δεν έβλεπαν την βουλή ούτε με κυάλια.

Και απο την άλλη οφέλη αναμένεται να καρπωθεί και ο….Καμμένος απο τους δυσαρεστημένους και ριγμένους της ΝΔ.

Τελικά εκείνος που κινδυνεύει να είναι – πραγματικά – καμένος είναι ο Σαμαράς εαν δεν του κάτσει η μπίλια στο νούμερο που πόνταρε.

Ναπ.Σ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook