Την ανάγκη δομικών μεταρρυθμίσεων -που δεν θα άλλαζε με έξοδο από το ευρώ- και την προϋπόθεση της απαρέγκλιτης τήρησης των ελληνικών δεσμεύσεων επαναλαμβάνει η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ, λέγοντας πως στην αντίθετη περίπτωση θα σταματήσει η χρηματοδότηση. «Να δούμε τότε από πού θα βρει η χώρα χρήματα» είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της στην Oberoesterreichische Nachrichten.

Πιθανή έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ανέφερε, «δεν θα έριχνε το μάννα από τον ουρανό».

Σχολιάζοντας τη θέση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, για παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη με χαλάρωση των μέτρων λιτότητας, η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών τονίζει πως «δεν υπάρχει περίπτωση να δοθούν χρήματα, που οι Έλληνες θα τα κάνουν ό, τι θέλουν» διότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν θέσει όρους για το πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα.

«Αν η χώρα που παίρνει τη βοήθεια δεν τηρεί τους όρους, θα αποσυρθούν οι πιστωτές και έπειτα να δούμε, πού θα βρουν τα χρήματα οι Ελληνες» προσθέτει χαρακτηριστικά.

Η υποτίμηση του νομίσματος που θα ακολουθούσε μία έξοδο από την Ευρωζώνη, σημειώνει, μπορεί να ενίσχυε την ανταγωνιστικότητα της χώρας, ωστόσο επιτακτική ανάγκη είναι η εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που καθιστούν δυνατή την ανάπτυξη.

Συμπληρώνει επίσης, πως κάθε σενάριο για αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη συνδέεται με πολύ σοβαρές δυσκολίες και κανένα από αυτά τα σενάρια δεν είναι τόσο ελκυστικό που κανείς να μπορεί να στηριχθεί σε αυτό.            

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook