Τα Εκπαιδευτήρια Μαυροματάκη-Μητέρα, ολοκληρώνοντας και φέτος το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας και Κυκλοφοριακής Αγωγής: «Κυκλοφορώ Ασφαλώς», στο οποίο συμμετείχαν όλα τα παιδιά του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου, διοργανώνουν με ιδιαίτερη χαρά την τελική εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος τη Δευτέρα 28 Μαΐου και τις ώρες 10:00 – 12:00 το πρωί στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση θ’ αρχίσει με το «Δρόμο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης» στις 10.00 π.μ. απ’ το σχολείο. Περιλαμβάνει περίπατο για τα παιδιά, τους δασκάλους και όσους γονείς μπορούν και επιθυμούν να συμμετέχουν.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των εκπαιδευτηρίων \”φέτος προσθέτουμε στον περίπατο και τα ποδήλατα, έτσι ώστε όσα παιδιά θέλουν, θα μπορούν να συμμετάσχουν με το ποδήλατο και το κράνος τους.

Το πιο σημαντικό σε αυτή την εκδήλωση είναι η συμμετοχή των παιδιών και των δασκάλων από το 1ο Ειδικό σχολείο. Στόχος του «Δρόμου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης» δεν είναι η διάκριση αλλά η συνεργασία και η αλληλεγγύη ανάμεσα σε όλα τα παιδιά για μια ασφαλή πεζοπορία (συντεταγμένη ή ελεύθερη) και ποδηλασία στους δρόμους της συνοικίας του σχολείου μας.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης θα ακολουθήσουν παρουσιάσεις και δρώμενα απ’ τους μαθητές του σχολείου με σκοπό την ενημέρωση για την ασφαλή κυκλοφορία με τρόπο ψυχαγωγικό και ενδιαφέροντα. Τέλος θα προσφερθεί κέρασμα απ’ τη Διεύθυνση του σχολείου σε όλα τα παιδιά.

Η εκδήλωση αυτή, που δίνει έμφαση στην ανάπτυξη των δυνατοτήτων του καθένα μας υπερβαίνοντας στερεότυπα και προκαταλήψεις, είναι ανοιχτή στο κοινό.

To Σώμα Σαμαρειτών και Διασωστών του Ερυθρού Σταυρού Χανίων καθώς και το τμήμα Εκπαίδευσης της Τροχαίας Χανίων, θα δώσουν το «παρών» με εκπροσώπους τους.

Το πρόγραμμα «Κυκλοφορώ Ασφαλώς» με την ολοκλήρωσή του ας γίνει αφορμή να συνεργαστούν σχολεία, εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς και όλοι μαζί να δώσουμε το μήνυμα για υγιείς ατομικές και κοινωνικές συνήθειες και συμπεριφορές.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook