Το υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο RIVIERA της εταιρείας OCEANIA CRUISES, το οποίο ξεκίνησε το παρθενικό του ταξίδι στη Μεσόγειο στις 16 Μαΐου  από τη Βενετία, προσέγγισε σήμερα  στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου με προοπτική αρκετών ακόμα επισκέψεων μέχρι και το τέλος της τουριστικής σεζόν.

Επίσημη υποδοχή πραγματοποιήθηκε από αντιπροσωπεία του Δήμο Αγίου Νικολάου επί του κρουαζιερόπλοιου RIVIERA με επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Δημήτρη Κουνενάκη. Το Δήμαρχο συνόδευαν, ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Σγουρός και τη Δημοτική Σύμβουλος και πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού κ. Μαρία Καφετζάκη.

Παραβρέθηκαν επίσης οι εκπρόσωποι του Λιμεναρχείου κ. Γεώργιος Αγγελάκης Υποπλοίαρχος και ο κ. Στέφανος Καρδάμης Αρχικελευστής, ο Προϊστάμενος του Τελωνείου κ. Πηρουνάκης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λασιθίου κ. Θωμάς Χαριτάκης, ο κ. Γιάννης Λεβέντης μέλος του Δ.Σ. Λιμενικού Ταμείου καθώς και εκπρόσωποι της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών.

Ο πλοίαρχος κ. Loucas Mazzi και το πλήρωμα υποδέχτηκαν με χαρά όλους τους προσκεκλημένους, τους προσέφεραν κέρασμα και τους ξενάγησαν στους υπερπολυτελέστατους χώρους του ολοκαίνουργιου κρουαζιερόπλοιου.

 Ο εκλεπτυσμένος σχεδιασμός με τους πανάκριβους πίνακες ζωγραφικής, η πολυτελέστατη κρυστάλλινη σκάλα Lalique , καθώς και οι εναλλαγές της κομψότατης επίπλωσης από τον ένα χώρο στον άλλο εντυπωσίασαν και γοήτευσαν όλους τους επισκέπτες.

 Πρόκειται για ένα κρουαζιερόπλοιο υψηλών προδιαγραφών μοναδικό στο είδος του, με πισίνες, θέατρο, χώρους διασκέδασης, εστιατόρια, καταστήματα κ.α. Είναι από τα πιο εξελιγμένα κρουαζιερόπλοια των τελευταίων 50 ετών! Φιλοξενεί 1200 επιβάτες και προσφέρει υπηρεσίες πολλών αστέρων!!!

Τις καλύτερες εντυπώσεις του αλλά και την ικανοποίησή του για το λιμάνι του Αγίου Νικολάου εξέφρασε ο πλοίαρχος κ. Mazzi υπογραμμίζοντας τη σημασία της ασφάλειας που παρέχει το λιμάνι μας και η περιοχή μας γενικότερα. Μίλησε ακόμα για τις πολλές ομορφιές της Κρήτης αλλά και για την ιδιαίτερα γραφική και όμορφη πόλη μας.

Οι επιβάτες, όπως είπε, έχουν ήδη ενημερωθεί για τα αξιοθέατα που προσφέρει η περιοχή μας και έχουν διοργανωθεί ξεναγήσεις και επισκέψεις σε πολλά ενδιαφέροντα σημεία.

Η αντιπροσωπεία του Δήμου Αγίου Νικολάου ευχαρίστησε τον πλοίαρχο και το πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου RIVIERA για τη θερμή υποδοχή και στη συνέχεια αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα και ενημερωτικά έντυπα της περιοχής μας.

Προσφέρθηκαν επίσης και συσκευασίες με το αγνό παρθένο λάδι του Μιραμπέλλου.

Αναμνηστικά δώρα και πλακέτες αντάλλαξαν και οι εκπρόσωποι του Λιμεναρχείου και της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών