Ανακοίνωση σχετικά με την καθυστέρηση της υπογραφής νέας σύμβασης εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων εξέδωσε η Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου τονίζοντας πως αυτή θα υπογραφεί αμέσως μόλις προκύψει συμφωνία σε πανελλαδικό επίπεδο. Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται: 

\”Το τελευταίο διάστημα, με πλήρη επίγνωση των δυσχερών συνθηκών που επικρατούν στην εθνική οικονομία και των ιδιαίτερα αρνητικών εξελίξεων ως προς την τουριστική κίνηση της φετινής περιόδου, η ΄Ενωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου και ο
Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, προχώρησαν με υπευθυνότητα και καλές προθέσεις στη διαδικασία διαπραγμάτευσης μίας νέας σύμβασης.

Οι συζητήσεις έγιναν σε πολύ καλό κλίμα και κατέληξαν σε ένα κοινό έδαφος, επί του οποίου, εφόσον υπήρχαν ορισμένες εκατέρωθεν αμοιβαίες προσαρμογές, θα μπορούσε να προκύψει οριστική συμφωνία.

Ωστόσο, για λόγους τεχνικούς, η σύμβαση θα οριστικοποιηθεί αμέσως μόλις υπογραφεί η αντίστοιχη συμφωνία μεταξύ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και της ΠΟΕΕ-ΥΤΕ.

Η Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου κινείται πάντοτε με γνώμονα το συμφέροντα και τα δίκαια του τουρισμού της Κρήτης και της περιοχής του Νομού Ηρακλείου αναγνωρίζοντας, αφενός μεν την αναγκαιότητα διασφάλισης καλού κλίματος μεταξύ
εργοδοτών και εργαζομένων, ιδίως αυτήν την κρίσιμη περίοδο, αφετέρου δε, τον ρόλο των εργαζομένων στη διατήρηση του υψηλού επιπέδου ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Πιστεύουμε ότι υπό τις σημερινές συνθήκες, είναι χρέος και ευθύνη όλων μας να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις εκείνες που θα βοηθήσουν τον Κρητικό τουρισμό να βγει από αυτή την πρωτοφανή κρίση, με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook