SOS εκπέμπει το ΣΔΟΕ προς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, ζητώντας άμεσα ενίσχυση προσωπικού και μετατάξεις υπαλλήλων από άλλα «πόστα» του υπουργείου, γιατί την ώρα που «τρέχει» ένα σαρωτικό πρόγραμμα ελέγχων σε υψηλά ιστάμενα πρόσωπα και ολόκληρους κλάδους της αγοράς, αποχωρούν μαζικά από τις υπηρεσίες του σχεδόν το 50% του έμψυχου δυναμικού τους.

«Δεν πάει άλλο, να πληρωνόμαστε μισό μισθό για να δουλεύουμε διπλά» λένε ανοιχτά πλέον όπου βρεθούν και όπου σταθούν, όσοι δεν έχουν ακόμα αποχωρήσει οικειοθελώς από την υπηρεσία -αν και το σκέφτονται. Σύμφωνα με πληροφορίες, από συνόλου 1200 οργανικών θέσεων πανελλαδικά στο ΣΔΟΕ, έχουν απομείνει «στις επάλξεις» περίπου 600 ή 700 ελεγκτές! Το θέμα απασχόλησε και στη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του νέου υπηρεσιακού υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Ζανιά στην κεντρική υπηρεσία του ΣΔΟΕ.

Είναι τέτοια μάλιστα η κατάσταση, που τουλάχιστον μία Περιφερειακή Διεύθυνση του ΣΔΟΕ απέστειλε και έγγραφο με το οποίο κοινοποιεί το πρόβλημα σε κάθε υπεύθυνο ή μη, από τον επικεφαλής ειδικό γραμματέα μέχρι τον υπουργό Οικονομικών αλλά και στον Οικονομικό Εισαγγελέα, ξεκαθαρίζοντας πως «ουδεμία ευθύνη φέρουν» απέναντι στο νόμο και στην υπηρεσία, οι λιγοστοί υπάλληλοι της υπηρεσίας, εάν παραλείψουν κάποια από τα πολλαπλά καθήκοντα που τους έχουν πέσει στους ώμους. Καθώς μάλιστα οι ίδιοι είναι ανακριτικοί υπάλληλοι που μπαίνουν «στα χωράφια» (ή και «στη μύτη») επωνύμων ή και ανθρώπων του υποκόσμου, θέλουν να μπορούν και να προφυλαχθούν από πάσης φύσεως \”επιθέσεις\” (από δικηγόρους ελεγχομένων, «μπράβους» της νύχτας κλπ) με τις οποίες απειλούνται οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.

Τους τελευταίους μήνες «τρέχει» ένα βαρύ πρόγραμμα ελέγχων που εκτείνεται από έρευνες με εισαγγελική παραγγελία για γνωστά σκάνδαλα, ελέγχους για λαθρεμπόριο καυσίμων, «ξεσκόνισμα» των πόθεν έσχες 500 επιφανών προσώπων που άσκησαν δημόσια εξουσία ή χειρίστηκαν κρατικό χρήμα, μέχρι τα σκάφη, την φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό, αλλά και ανώνυμες καταγγελίες πολιτών για υποθέσεις φοροδιαφυγής.

Η κάμψη πάντως του ηθικού και των δυνάμεων των στελεχών του ΣΔΟΕ, όπως σημειώνει αρμόδια πηγή, γίνεται αιτία να χάνονται ετησίως έσοδα ύψους τουλάχιστον 450-500 εκατ. ευρώ από τα δημόσια ταμεία!

Είναι ενδεικτικό ότι ενώ τις τελευταίες εβδομάδες το ΣΔΟΕ προσπαθεί να προχωρήσει τις έρευνες για πολυτελείς θαλαμηγούς που ανήκουν σε μεγαλοεκδότες και ισχυρούς οικονομικούς και πολιτικούς που συνδέονται ενεργά με τις εξελίξεις στη χώρα μας.

(protothema.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook