Η κινεζική αστυνομία συνέλαβε ένα νεαρό ζευγάρι που έθαψε ζωντανή μια 68χρονη γυναίκα θεωρώντας ότι ήταν νεκρή όταν την χτύπησε με το αυτοκίνητό του, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην κοινωνία, γράφουν σήμερα οι εφημερίδες.

Το ζευγάρι επέστρεφε από ολονύχτια εκδήλωση καραόκε όταν τα ξημερώματα παρέσυρε με το αυτοκίνητό του την γυναίκα, στην ανατολική επαρχία Ζετζιάνγκ, τον περασμένο μήνα, έγραψε η επίσημη εφημερίδα China Daily.

"Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι άκουσε κάποιον να κλαίει και είδε μια ηλικιωμένη γυναίκα πεσμένη στο έδαφος δίπλα (στο αυτοκίνητο). Ένας άνδρας και μια γυναίκα βγήκαν από το αυτοκίνητο και έβαλαν τη γυναίκα μέσα σε αυτό λέγοντας ότι θα την μεταφέρουν στο νοσοκομείο", δήλωσε ένας αστυνομικός στην εφημερίδα, σύμφωνα με όσα αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ζευγάρι φοβήθηκε ότι μπορεί να συλληφθεί για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και για πρόκληση τροχαίου και θεωρώντας ότι η γυναίκα είναι νεκρή την έθαψε κοντά στην περιοχή του ατυχήματος.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, όταν η αστυνομία ανακάλυψε αργότερα το πτώμα της γυναίκας, διαπίστωσε ότι όταν την έθαψαν ήταν ακόμη ζωντανή και ότι ο θάνατός της προήλθε από ασφυξία.

Η είδηση σχολιάζεται ευρέως στο δημοφιλές δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης της Κίνας Weibo - κάτι αντίστοιχο του Τwitter - συγκεντρώνοντας επικριτικά σχόλια περί ανηθικότητας της σύγχρονης κινεζικής κοινωνίας.

Τον περασμένο χρόνο, ένα βίντεο που δείχνει ένα νήπιο δύο ετών να παρασύρεται από ένα φορτηγό και από δίπλα του να περνάει κάποιος και να το αγνοεί στη νότια Κίνα, προκάλεσε παρόμοιες αντιδράσεις.

real.gr